Tuesday, January 28, 2020

Scriptura...

... spune intr-adevar sa ne supunem stapanirilor, fiindca in esenta ceea ce se intampla cu noi in plan lumesc nu este esential si te poti sfinti foarte bine si din postura de sclav la un pagan, cata vreme ai grija sa dai lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu (daca te multumesti cu atat, cinste tie!)

Asta nu inseamna ca in zilele noastre a participa la un miting de protest este un semn ca esti rebel si ca aceasta actiune nu se potriveste cu Scriptura. In primul rand mitingul este o forma de manifestare sociala perfect legala si acceptata de autoritati. Daca se desfasoara pasnic, el ramane o expresie in plan public a cerintelor cetatenilor. Ea nu poate fi sanctionata ca atare.

Nu e logic sa ii ceri unui om sa nu isi exprime opinia fiindca este crestin dupa cum nu e logic ca, din biserica fiind, sa astepti ca in cele ce tin de viata pamanteasca sa astepti sa lucreze doar Dumnezeu si tu sa fii doar un spectator. Nimic legat de om, nici sfanta liturghie, nici chiar mantuirea, nu e lucrat numai si numai de Dumnezeu.

In al doilea rand observ un virus care odata instilat, ataca grav mentalitatea celor din jur: conceptia ca orice demers social este sortit esecului, ca parerea (votul) omului de rand nu conteaza. Singur acest microb, bine implantat in sistemul de gandire, este suficient ca sa paralizezi o societate intreaga. Bineinteles ca daca pornesc de la ideea ca protestul la care vreau sa imi exprim adeziunea este o pierdere de vreme si ca oricum nu il baga nimeni in seama, mai bine stau acasa si dau cu aspiratorul.

Daca insa fiecare in parte ne simtim responsabili pentru viata orasului, a tarii si ne implicam activ in orice manifestare sociala care ne reprezinta cred ca vom vedea mai devreme sau mai tarziu schimbari care vor demonstra ca toate acestea au avut un rost.

1 comment: