Monday, January 6, 2020

In perioada...

...colindelor, fiind foarte aglomerata, am uitat sa consemnez ceva. Una dintre fete a luat initiativa ca la scoala sa colinde impreuna cu colegii cercul profesoral. Zis si facut, a depistat cativa doritori, i-a testat putin daca au ureche muzicala si au inceput sa discute repertoriul.

Una dintre fetele selectate avea reactii mai ciudate: "Da' de ce sa colindam colinde religioase? O brad frumos, galbena gutuie, ce au? Sunt foarte frumoase". De aia ca jesus is the reason for the season si daca n-ar fi, nu s-ar povesti. Apoi cand le trimitea la grup mesaje cu colinde ytb, ea cerea sa ii trimita fisier audio, ca imaginea de fundal era o icoana.

Incepand sa descoase mai adanc treaba, fie-mea a primit explicatii de la colega cu probleme, care i-a spus la modul cel mai serios ca ea il venereaza pe cel rau si ca nu are voie sa faca (mai ales in particular) anumite lucruri, printre care si pomenirea sfintei istorisiri a nasterii Domnului precum si privirea icoanelor, caci aceasta foarte tare il supara pe acela caruia slujeste.

As vrea sa ne punem intrebarea: noi, crestinii din lume, cati ne pazim ochiul si urechea cu aceeasi acrivie ca aceasta fata?

6 comments:

  1. Citind postarea, exact întrebarea de final mi-o puneam și eu.
    Biata fata, ce trist...

    ReplyDelete
  2. Până la urmă au mai colindat profesorii? Cam greu de imaginat cum o adolescentă venerează pe cel rău, cunoaște și respectă regulile aferente... Mai curând o fi un fel de rezistență, un atac subtil la starea de bine a celui bun. Când creștinismul este un stil de viață, asumat și trăit, sociabil, modern și plin de viață, pune pe gânduri și atrage atenția.( Unii ar vrea să-i vadă pe credincioși că pe ceva vechi, demodat, izolat, închis strict în biserici.)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sunt tot mai mulți sataniști printre tineri, e un curent răspândit... Și în mare parte se și explică. Spune Sfântul Iustin Popovici ca nu poți rămâne neutru prea multa vreme. Ori de Unul, ori de altul te vei alipi la un moment dat, mai devreme sau mai târziu. Nevoia de spiritualitate, de religiozitate e foarte mare. E o sete la tineri. Și dacă nu sunt adapati de la Izvorul cel bun.. Asta nu înseamnă că vor sta asa, pe uscat, în așteptarea de a fi.. Evanghelizati. Mila lui Dumnezeu... Cine știe și mulți dintre noi cum am fi ajuns dacă nu am fi avut pe cineva, de care poate nici nu știm, sa se roage pentru noi..

      Ioana

      Delete
    2. Da, colega respectiva vorbea de un grup mai mare...

      Delete
  3. Da, dar ea s-a retras. Nu stiu ce face, dar la nivel declarativ a destule detalii concrete. Nu era doar o rezistenta, ci expunerea unui crez, daca ma intelegi.

    ReplyDelete
  4. Doamne, mi se pare de necrezut! Cum o fi ajuns fata asta sa i se inchine celui rau si de ce? Sa o lumineze Domnul!

    ReplyDelete