Friday, January 31, 2020

Voi mai...

... descrie narcisisti in alte postari, dar momentan vreau sa raspund unei intrebari pe care si-o pun toti care devin victime ale acestora: de ce eu?
Iata cateva caracteristici ale persoanelor eligibile pt manipulatori:
1.esti un om capabil, ambitios, ai succes, poate bani, poate o pozitie sociala tentanta, poate pur si simplu ai o imagine publica favorabila, in orice caz ai multe avantaje de oferit. Cu toate acestea tocmai tu insuti nu iti constientizezi adevaratul potential, nu iti observi realizarile, esti mai mult preocupat de ceea ce nu reusesti sa faci. Asta ii atrage atentia N care surprinde foarte bine ambele aspecte.
2. N cauta persoane cu traume nerezolvate din copilarie (poate le banuieste sau pur si simplu le marturisesti chiar tu) carora li se prezinta ca fiind exact genul de mediu afectiv care ii poate vindeca. Odata ce ai cazut in cursa lor stopeaza tot fluxul de manifestari cu care te hraneau.
3.esti un om care se straduieste prea mult sa placa altora. Intr-o anumita masura a face lucruri pentru alti oameni este un lucru minunat, dar in momentul in care faci acest lucru in permanenta cu pretul sacrificarii nevoilor tale firesti atunci devine un obicei bolnavicios, autodistructiv. Ei cauta chiar aceasta trasatura care te face o sursa de profit narcisistic pe termen lung.
4.N iti testeaza reactia la deformarea realitatii pe care el o practica. Bineinteles nu va incepe cu inscenari evidente, ci va lucra insidios, prin replici de genul: ti se pare, de ce as fi facut asta, data viitoare comporta-te tu altfel si va fi ok, reactionezi exagerat. In felul acesta iti desfiinteaza perceptia ta normala asupra realitatii, te face confuz si nesigur pe tine.
5. N te inalta pe un piedestal al aprecierii si atentiei si iti spun tot ceea ce ai fi vrut sa auzi ca sa te simti iubit. Daca nu ii intereseaza decat o satisfactie narcisista de moment, te vor devaloriza brusc. Daca vor ceva pe termen lung, lucrurile se vor desfasura progresiv. In momentul devalorizarii ei testeaza cata nevoie de atentia si iubirea lor arati si cat esti dispus sa faci eforturi pentru a fi din nou iubit. Daca intri ca intr-o roata pentru hamsteri in jocul lor de a iti impune noi standarde santajandu-te ca te vor abandona emotional, atunci esti prada perfecta.

Ca o concluzie:
Nu cauta validare, apreciere in exterior. Fii constient de propria valoare.
Identifica si rezolva problemele ramase din copilarie
Invata ca poti spune nu, invata sa delimitezi invazivitatea altora, intelege ca nu esti vinovat daca altii se deranjeaza de limitele tale.
Ai incredere in instinctul tau, in capacitatea ta de a simti cand esti tratat necorespunzator.
Da-ti seama ca pentru a te face iubit/apreciat nu trebuie sa faci sacrificii si eforturi peste masura. Daca cineva iti cere indirect asta, nu merita increderea si deschiderea ta.

No comments:

Post a Comment