Wednesday, January 8, 2020

Toata lumea...

...e preocupata de cat rau pot face emotiile negative persoanei care le traieste, celor asupra carora se indreapta precum si pruncului din pantece, care participa indirect la aceste sentimente. Cine se ghideaza dupa psihologia de facebook omite un lucru: exista un spectru de emotii placute, care face pe nesimtite mai mult rau sufletesc decat ne imaginam.

Este vorba despre tot ce e inrudit cu desfranarea, tot ce este pofta in afara cununiei si toata placerea care intineaza casatoria amestecand-o cu pacatul. Toate aceste fapte pe care oamenii lumesti le numesc "ale iubirii" si se bucura de ele, nestiind ce rani mortale isi produc, strica sufletul si il lasa deschis bantuielii vrajmasului. Au inraurire chiar si asupra urmasilor, in functie de gravitatea lor si de momentul in care apar in viata parintilor (ca mostenire genealogica sau ca traire nemijlocita in timpul vietii intrauterine)

Duhovnicii stiu ca multe dintre starile de rau sufletesc aparent inexplicabile dispar odata cu spovedirea si parasirea pacatelor trupesti si asezarea vietii pe fagasul linistit al poruncilor Dumnezeiesti. Am vrut sa notez si eu  acest lucru, fiindca mi se pare ca foarte multi il scapa din vedere, confundand si chiar nerealizand legatura dintre ambalajul de placere cu miezul de durere al patimii.

No comments:

Post a Comment