Sunday, April 26, 2020

Un mic...

... reminder ca sa imi diferentiez mai bine gandurile in functie de trairile pe care le genereaza si sa pot detecta si neutraliza emisiile verbale nocive ale altora.

Ca regula, tot ce nu face acest fel de roade, pot sa tai si sa arunc de la mine ca pe niste gunoaie. Lumeste s-ar putea sa fie un obicei contraproductiv, dar avantajele duhovnicesti nu vor intarzia sa se arate si "toate celelalte se vor adauga" daca sunt necesare si folositoare.

5 comments:

  1. Nu ai pentru ce... dar din dar se face raiul

    ReplyDelete
  2. Înainte de a dobândi aceste roade, trebuie să ne străduim a primi, treptat, cele șapte daruri... pentru care avem de lucru toată viața. Într-adevăr, important e să ne raportăm permanent la ele.

    ReplyDelete
  3. Ma iertati la ce va referiti cand spuneti cele sapte daruri?...daruri pe Care trebuie sa le aiba crestinul banuiesc!cand va citesc vad cat de departe sunt ,dar ma bucur atat de mult ça vad ce departe sunt ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Este vorba despre cele șapte daruri ale Duhului Sfânt, printre care se află teama de Dumnezeu, evlavia, cunoștința voii lui Dumnezeu. Nu sunteți departe, eu am dat de ele într-o cărticică de rugăciuni și învățături pentru copii, altfel nu aș fi știut nici eu. Ne autocatehizăm acum, odată cu copiii noștri, dacă nu am avut cum în copilăria noastră... Căutați online, cred că se găsesc explicații de la părintele D. Stăniloae.

      Delete