Thursday, April 16, 2020

Oboseala...

... cronica, acest balaur cu o suta de capete, este si dusmanul de temut al  tuturor mamicilor care traiesc in ascultare de biserica, dupa porunca iubirii de oameni.

M-am observat pe mine: cand ma ajunge oboseala nu am nicio tragere de inima inspre nimic, las toate vraiste, sunt indispusa, vorbesc mai taios, ma irit usor sau ma cuprinde pesimismul.
Nemultumindu-se numai cu atat, balaurul ucide si cea mai gingasa foare a sufletului meu: purtarea iubitoare fata de proprii copii. Ca sa fiu jucausa, zambitoare, blanda, afectuoasa si grijulie imi trebuie multa disponibilitate. Actionand direct la sursa de energie, lighioana taie toate aceste binecuvantate faptuiri si ma transforma intr-un executant lipsit de putere sufleteasca.
Daca citesti aceste randuri, afla ca le-am scris doar ca sa stii ca daca ai tabloul clinic descris de mine nu esti o mama rea, ci doar ca lucrurile au scapat de sub control. Balaurul trebuie ucis din fasa printr-o grija sistematica de tine insati. Orienteaza-te putin spre refacerea ta si vei vedea ca atunci cand te vei elibera de suflarea lui otravitoare, iarasi va rasari iubirea aceea pe care te astepti sa o gasesti in inima ta.

10 comments:

  1. multumesc, chiar ma intrebam deja de ceva vreme, cat are legatura oboseala cu pacatul...poate constientizate amandoua le poti dirija altfel..Praznic luminos!

    ReplyDelete
  2. Va multumesc pentru aceste ganduri....chiar asa ma simt...si asta mi se reproseaza...

    ReplyDelete
  3. Multumesc! Chiar aveam nevoie!😊 De cate ori nu ma intristez ca sunt cu totul alt om decat mi as fi dorit fata de copiii mei. Din pacate la mine sunt si alte cauze, nu doar oboseala (tiroida) si deocamdata nu stiu cum sa gestionez acest lucru. (Inca mu m am impacat cu ideea ca am o boala care imi ataca hormonii fericirii)😁

    ReplyDelete
  4. Asta a fost scris pt mine 😂😂😂😂. Ce bine ca sunt doar obosita 😊😊😊😊😘😍😘🌹🌹🌹

    ReplyDelete
  5. Va imbratisez 🤗 Fie ca primavara asta sa vina cu un plus de energie! Dumnezeu sa va intareasca!

    ReplyDelete
  6. Am plâns și m-am răstit azi cat pentru tot Postul ce sta să treacă. Ati zis bine cu oboseala. Mai e si foamea. Cel puțin în cazul meu. Stiu o mămică de 7 care a hotărât, din acest considerent și nu pentru că ar fi o mamă rea, să mănânce ea prima repejor, apoi să cheme copiii la masa. Avea dreptate. Iata, alaptez exclusiv și iar m-a prins ora 23 fără să fi cinat. A intervenit și oboseala și nu mai am chef să îmi pregătesc sau sa consum nimic. Tiparul se repeta aproape zilnic și văd roadele în comportamentul meu.

    Praznic cu pace să vă dea Dumnezeu și să ne întâlnim de Înviere în rugăciune! Si poate va și odihnit putin!

    ReplyDelete
  7. Va mulțumesc pentru aceste cuvinte! Ma regăsesc în cele descrise și numai Dumnezeu știe de câte ori m-am blamat pentru ca nu am putut fi o mamă mai buna. Nu am luat în calcul ca oboseala excesiva (o pardalnica de hipotiroidie) ar putea sta la baza acestor căderi ale mele.

    ReplyDelete
  8. Cat adevar in ceea ce ati scris...ma chinuia si pe mine"fiara" la care va referiti, pe fondul unei mari oboseli fizice, si ma mai oboseam si eu in plus cu tot felul de activitati casnice. Inca nu am pus punct la treburile inutile, dar nu mai sufar pt lucrurile cu care raman in urma sau pt cuvintele aruncate aiurea. Oricum un bebe alaptat exclusiv la san iti consuma mult din forta fizica cu care erai obisnuita. Si in plus inca doua mamarute de 2 si 4 ani, te solicita de asemenea. Slava Domnului ca am gasit o modalitate de a mai lasa grijile inutile si de a ma canaliza strict pe ce pot face. Cand vor creste fetele si voi avea ajutor cat de cat si din partea lor, le voi face pe toate mai bine. Doamne ajuta!

    ReplyDelete
  9. Da. Si eu sunt în permanență obosită si nu stiu leac sa ma refac. Mereu a fost cate un bebeluș si diabetul care noaptea ne-a dat bătăi de cap si nervi mai ceva ca ziua. O cursă infernală cu adevărat trăim de 7 ani incoace. Cum sa ma odihnesc cand nu am oameni sa stea cu toți cei 4 copii mici dintre care unu sa o supravegheze pe Maria (eventual personal medical)?! Soțul își dă toata silința dar muncind si la serviciu ajunge la epuizare de i se par si lui toate atât de grele....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Te imbratisez! Sa te ajute Dumnezeu sa depasesti aceasta perioada cu bine.

      Delete