Saturday, April 25, 2020

Crestinii...

... sufera fiindca sunt lipsiti de slujbele bisericii, si mai ales fiindca se vad nevoiti a sta departe de Sfanta Impartasanie. E firesc sa fie asa. Suprafiresc (si firesc sa tinda spre aceasta) ar fi sa aiba pace.
Mantuitorul povatuieste in Sfanta Scriptura, atat de actual, ca in zilele in care El va fi luat de la noi, Tatal ne va trimite alt Mangaietor, pe Duhul Sfant (Ioan, cap 14). Noi inca nu suntem in aceeasi traire a parasirii ca apostolii in momentul rastignirii. Stim ca dupa un timp ne vom intoarce in lacasurile sfintite, ba avem si alternativa de a primi in casele noastre preoti cu dragoste de oameni.

Cine vrea sa isi indulceasca dorul de Sfanta Liturghie nu are alta cale decat aceea de a chema in inima lui indurerata pe acest Mangaietor tainic. El este cel care ne bucura in chip negrait, care ne pune in noi dorirea cea buna si, paradoxal, tot el este si cel care se roaga intru noi cand simtim acele sclipiri de rugaciune curata pe care multi le cautam apoi cu sete.

Nu stiu cum vor fi acestea pentru fiecare, dar daca char crezi scripturii, pare chiar absurd sa te lamentezi cand Hristos fagaduieste bucuria in Duhului Sfant. Citeste despre el scrieri inspirate si fa din inima ta salas in care sa poata sa se coboare.

Cum sa plangi nemangaiat cand Mangaietorul este pretutindeni si plineste toate!?

No comments:

Post a Comment