Saturday, April 18, 2020

Cu durere...

... in suflet am citit reactii ostile in mediul online la gestul bisericii de a imparti anul acesta painea sfintita a Pastilor la casele credinciosilor.

O categorie cei isterizati la maxim ca ar putea fi contaminati in cele cateva secunde in care se intalnesc cu voluntarii sau ca ar putea primi virusul la pachet printre bucatelele de pasti. Obsesia pentru microbi devine un adevarat impediment in apropierea de biserica pentru unii.

Alta categorie indemna la spiritualizarea integrala a sarbatorii, scarbiti ca mai exista primitivi care cred in materie sfintita. Cei cu credinta doar in suflet vor fi mereu contrariati de orice inseamna ritual liturgic.

Cei mai vulgari si agresivi sunt cei care considera ca preotii fac acest demers numai pentru profit financiar. In viziunea lor, preotul este sarlatanul total care nu isi foloseste ingeniozitatea decat la crearea de noi strategii de crestere a veniturilor parohiale. Nu zic ca n-or fi si "pastori naimiti", dar generalizarea da ca intotdeauna erori.

Va indemn pe cei care va bucurati intr-adevar de primirea pastilor si a luminii de la biserica, pe cei care cunoasteti preoti care lucreaza din dragoste de oameni si care simtiti ca prin aceasta primire primiti o inraurire buna in viata voastra sa marturisiti atat in viata reala cat si in mediul virtual aceasta bucurie, nu ca o sabie scoasa impotriva celor care denigreaza biserica, ci ca o luminoasa marturisire a Adevarului.

12 comments:

  1. Noi stăm în Suceava și azi am primit mesaj
    de la părintele nostru că mâine dimineață începând cu ora 6 va trece pe la fiecare bloc și pe la poarta fiecărei case din zonă pentru a ne sfinți coșul și a ne da lumină... indiferent cât va dura acest proces, el va veni. Ce poate fi mai frumos? Hristos a înviat! Mihaela

    ReplyDelete
    Replies
    1. Un feedback cu rasunet social deschide si celor nestiutori o alta perspectiva si prinde tuturor bine.

      Delete
  2. Adeci e o chestie genarala vad 🤔🤔
    Tocmai îmi povestea cineva cum care vecinele refuza sa consume pâinea sfințită de teama de a nu fi otrăvite.
    Am fost surprinsa maxim.
    Citind articolul dmv, m-am "trezit"... Chiar se întâmplă. 😥😥😥

    ReplyDelete
  3. Am ajuns la concluzia ca e pierdere de timp și energie sa îi combați. Practic te cerți cu dracul. Am o prietena veche cu care am avut o "discuție" la o postare a lui Caramitru jr, distribuita de ea. Orice argumente le aduci, te combat pt ca nu le convine sa audă adevărul, deși habar nu au ce spun, pentru ca ei nu cunosc problema din interior.
    Eu am fost uluita de atâta ură și înverșunare la o postare a unei foste ziariste care sheruise de la fam.Firea-Pandele. Aceasta fosta ziarista, acum mare "influencer", se lauda ca își duce fetița la parade gay, ca să o învețe drepturile civile, în schimb ironizează maxim fam.Firea-Pandele pt că au multe icoane în casă și cânta Prohodul acasă împreună cu copiii lor. Asta nu ar fi tot, comentariile de la postare m-au înspăimântat. Oamenii se întreabă de ce nu intervine protecția copilului, unii folosesc termenul de "copii abuzați" 😱
    Dar pe mine, toate astea m-au întărit în credință și m-au trezit din amorțeala în care lancezeam.

    ReplyDelete
  4. Tocmai asta era ideea, nu ca sa combatem, ci pentru a afirma o experienta.

    ReplyDelete
  5. Nu stiu cine sunt fam Firea-Pandele.

    ReplyDelete
  6. Oricum, tot ca ei rămâne, oricâte argumente le aduci, oricât de frumos le explici. Nu vor și basta!
    Firea este primarita Buc, Pandele primarul orașului Voluntari, căsătoriți. Așa le spune presa, Firea- Pandele.

    ReplyDelete
  7. [19.04, 09:59] Mulțumim părinte Adrian, mulțumim Sabin, mulțumim celor care ne-au adus Pascuta și Lumina, mulțumim celor cu care ne-am rugat, depărtați dar într-un duh și o simțire în noaptea aceasta binecuvântată.
    Adevărat, a înviat! Hristos a înviat, viata și bucuria noastrà și este viu în veci. Sa avem cu toții zile binecuvântate!
    [19.04, 12:49]Mulțumim pentru poze. Emoticoanele nu pot exprima sentimentele, nici trăirile. Suntem bucuroși, ca va avem, ca ne avem unii pe alții. După multe peregrinări prin lume, ma simt Acasă. Și e bine, chiar dacă vremurile sunt complicate.

    ReplyDelete
  8. Multumim pentru jertfa, dragostea si purtarea de grija pe care ni le purtati! Ce bucurie!!!
    Hristos a înviat! - era alt mesaj pentru părintele paroh

    ReplyDelete