Monday, April 6, 2020

Desi suntem...

...oameni credinciosi, viata noastra se calauzeste dupa multe alte credinte in afara credintei religioase. Ma refer la acele idei pe care ne bazam automat fiindca au fost implantate in mintea noastra odata cu formarea si organizarea ei la nivel constient. Ele functioneaza ca axiome si genereaza comportamente de o statornicie aproape instinctiva.
Tot gandindu-ma astazi la sechestrarea excesiva si inutila eidemiologic a unor oameni tineri, inteligenti dealtfel, si la consecintele dezastruoase pe care le are acest tip de comportament asupra copiilor, am ajuns la concluzia ca in afara de frica atavica de moarte a omului inconstient de dimensiunea lui spirituala, mai este si credinta ca un tratament, daca nu este amar sau nu doare, nu are eficienta. Marginiti in aceasta idee, oamenii nostri simt ca daca nu se chinuie, daca nu se stramtoreaza cum se cuvine, mai aspru chiar si decat legea, nu au facut tot ce puteau pentru a se feri de boala si nu isi "merita" portia de sanatate. Oamenii se intemniteaza fara sa le ceara nimeni asta punctual.
Va indemn pe toti sa fiti creativi in sensul de a croseta pe tiparul impus de autoritati o viata cat de placuta si frumoasa pentru voi si copiii vostri.

Sugestia pentru astazi: cei care aveti batrani singuri, incercati apeluri video cu ei, plimbati-i intr-o vizita virtuala pe la voi pe acasa si initiati convorbiri intre ei si copii. Va fi distractiv si terapeutic de ambele parti.

6 comments:

  1. Izolarea din case nu e dictata de ideea de a scapa de imbolnavire, ci de a nu aglomera si sufoca sistemul sanitar cu multe cazuri pe timp scurt...Andreea

    ReplyDelete
  2. Eu inteleg si acest principiu, dar unii se manifesta atat de urat, incat te intrebi daca nu cumva le este zgandarit instinctul de conservare.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, tot ce se poate. Insa nu toti suntem intr-o legatura atat de stransa cu Dumnezeu ca asta sa ne fie suficient. Instinctul de conservare ne e sadit din viata intrauterina. Cred ca trebuie o foarte inalta masura duhovniceasca pt a nu te teme de moarte. Andreea

      Delete
    2. Sincer, eu sunt o persoana care are frica de moarte, dar nu inteleg de ce sa paralizez viata suplimentar fata de strictul necesar pentru a o conserva.

      Delete
  3. Ne tin in case ca sa creasca stresul...clar! Pt ca stiu ei destul de bine ca orice virus moare la soare si la lumina de afara.E un joc politic in care trebuie date fortat toate pe gatul omului inclusiv vaccinul "salvator" de codiv care va ucide pe urma mai multi ca pana acum ....sa nu uitam ca antenele 5G fac aceste pierderi omenesti si nu un virus ca toate celelalte...masca e chiar o batjocura la adesra europenilor din partea rasei galbene asa cum spunea Pr.Justin Parvu ca vom avea o palma de la rasa galbena( care n-au nici un dumnezeu) acum vin sa inchida si Biserica lui Hristos.

    ReplyDelete
  4. Si eu incerc pe cat posibil sa ramanem la stadiul de normalitate...iesim toata ziua in gradina si facem plimbari pe langa casa cu bicicleta, trotineta, sau asa pe jos...mai avem si caté ceva de lucru pentru scoala, fetele cos hainute la papusi, facem biscuiti de casa in forme ...incercam sa nu simtim viata altfel decat normala...parintele a spus ça nu trebuie sa le transmitem copiilor nimic din ce este negativ légat de temerile noastre! Doamne ajuta!
    ,

    ReplyDelete