Friday, February 11, 2011

Binecuvântări

     Copiii din familiile numeroase nu sunt deloc neglijaţi sau lipsiţi de privilegii comparativ cu ceilalţi. Am auzit multe poveşti cum că cei mari muncesc peste puteri, cei mici sunt prea răsfăţaţi, mijlociilor nu li se acordă atenţie etc.Bineînţeles că există copii neglijaţi şi abuzaţi, dar asta se întâmplă şi în familiile mai mici. În familiile numeroase copiii au un avantaj din punctul acesta de vedere pentru că se au unul pe altul.Din perspectivă personală, fiind crescută într-un cadru ştiinţific de planificare familială- 5ani între mine şi sora mea, vă pot spune că mă bucur pentru copiii mei că nu experimentează acest gen de singurătate. Sigur, nici nu se înţeleg perfect, dar se au unii pe alţii.Spun cu durere că părinţii mei au luat de bună minciuna că o spaţiere de 5 ani între copii face ca aceştia din urmă să se bucure de mai multă afecţiune şi mai multe resurse financiare. Fals! Ne-au tratat ca pe nişte chestiuni "opţionale".
Image du Blog elixir.centerblog.net
Source : elixir.centerblog.net sur centerblog.
      De îndată ce o familie hotărăşte să aibă mai mulţi copii decât are majoritatea, oamenii de "bine" îi asaltează cu poveşti descurajante despre cunoscuţi ("un prieten al unui prieten") care au crescut în familii numeroase şi au fost copleşiţi de sărăcie.Nu toţi oamenii săraci provin din familii mari.În copilărie nu mă deranja că nu am camera mea sau că port haine de la reduceri, dar eram strivită de atmosfera rece de acasă. Părea ă nu pot avea o relaţie veritabilă cu vreo fiinţă umană.
     Faptul că am mulţi (15) copii nu m-a distrus. După anumite opinii ar trebui să fiu mai bolnavă şi mai urâtă ca mulţi oameni de vârsta mea, dar iată că arăt mai tânără. Dimpotrivă, viaţa păcătoasă îmbătrâneşte chipul mai repede decât sarcinile repetate.Răspund cu "nu" la toate chestionarele medicale despre bolile avute (la dentist şi la medicul de familie), deci creşterea copiilor nu pare să-mi fi ruinat sănătatea.Poate e şi zestrea genetică, dar merită să luăm în considerare că sarcinile survenite în mod natural şi alăptarea la cerere sunt factori importanţi în menţinerea sănătăţii femeii (fizică şi psihică).Tactica majoră de a speria femeile de alăptare conţine replica: "Ţi se vor lăsa sânii!".Dragelor, gravitaţia nu este amabilă cu nimeni!
      Copiii întăresc relaţia soţilor, sunt fiinţe dragi amândurora; bineînţeles, dacă sunteţi egoişti copiii sunt un impediment.Dar cuplurile formate din oameni egoişti nu rezistă în timp nici fără provocarea copiilor.
      Am scris acestea pentru că am întâlnit comentarii contra familiilor cu mulţi copii şi am o tendinţă păcătoasă de a mă îndoi de purtarea de grijă a lui Dumnezeu, aşa că am simţit nevoia să structurez nişte contraargumente.Nu îi învinuiesc pe cei care pledează pentru planning familial, sunt doar înşelaţi de vrăjmaşul şi urâtorul de oameni: diavolul.
                                                                   (după Sherry )

No comments:

Post a Comment