Wednesday, November 7, 2018

Un lucru...

...e clar: nu e ok sa astepti reciprocitate din partea nimanui, nici macar de la cei din biserica, nici de la cei din propria familie.

Oamenii nu te respecta in felul in care ii respecti, nu iti acorda incredere pe masura increderii pe care le-o acorzi, nu iti intorc si poate nici macar nu sesizeaza delicatetea cu care ii tratezi si nici spiritul de jertfa pe care il ai in relatie cu ei. Ceea ce mi se pare cel mai grav si mai dureros este cand iubirea pe care o porti cuiva este nesocotita, devalorizata si dispretuita, iar ca raspuns primesti numai insensibilitate si rautati.

Putinele persoane care fac exceptie de la regula nu trebuie sa te faca sa incepi sa ai asteptari. Daca vreodata faci ceva, sa faci pentru ca asa crezi ca e bineplacut lui Dumnezeu, fiindca atasamentul fata de om duce inevitabil mai devreme sau mai tarziu la suferinta.

3 comments:

  1. Da, și de câte ori nu ne atașam și ne-o luam nu?
    Revenim iară și iară la prietenul cel mai fidel, El ne așteaptă mereu acelasi, cu bratele larg deschise!
    Hristos al nostru!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu, una, cred ca fac perte dintr-o rasa de nesimtitori care, daca nu investesc sentimental intr-o persoana nu sufera defel atunci cand aceasta se comporta urat.

      Delete