Wednesday, November 7, 2018

Spre incurajarea...

...mamelor care se agita peste masura (adica actioneaza cu tulburare asupra sotilor mai putin bisericosi) pentru o formare crestina a copiilor, am gasit o secventa sugestiva din acatistul sf Pantelimon.
Fiind aluat bun, desi mama lui doar i-a sadit in inima credinta crestina fiindca atat a apucat in viata ei pamanteasca, iar tatal l-a indrumat spre o formare pagana, idolatra, de el nu s-a prins intunericul invataturii necrestine.
Chiar daca, independent de vointa noastra,  asupra copiilor actioneaza factori nocivi pt suflet, Cel Atotputernic poate sa anihileze toate influentele malefice. Dumnezeu poarta de grija oamenilor cu vointa buna si randuieste celor iubitori de Adevar sa ajunga la El.
Deci, fiecare parinte interfereaza educatia copiilor mai mult sau mai putin intentionat. Pentru felul in care realizeaza aceasta (daca darama sau zideste) va da seama in fata lui Dumnezeu. Iar copilul va inclina sa asculte si sa urmeze celui care corespunde aplecarii sale launtrice. Cu scandal si dezbinare in familie nu se face lucrarea lui Dumnezeu.

No comments:

Post a Comment