Sunday, January 16, 2011

Vestea cea rea?

             Sherry scrie (and I totally agree):
             "Copiii sunt atât de preţioşi!Ei sunt daruri pentru noi,mici părticele de Rai care reusesc să ne înmoaie inimile şi apoi ,daca suntem înţelepţi,le daruim în schimb tot ce avem.
             Nu exista un copil care sa fie o "greşeală",nu contează când a venit pe lume(în ce context material).Fiecare copil nascut este o binecuvântare,nu conteaza dacă moare prematur sau are vreo malformaţie.Afirm aceste lucruri pentru ca sunt ataşata de Parintele Ceresc,autorul vieţii,Care şi-a aratat de nenumărate ori iubirea de oameni.Unii însă nu întrezăresc nimic din aceste adevăruri.Pacat că aceştia sunt dintre cei care merg la biserică cu noi,iar cei care vocifereaza cel mai mult ne sunt chiar rude.
            Deci când aflam ca asteptăm un copil să fim foarte atenţi cui împartăşim această veste binecuvîntată.Domnul Iisus ne spune să nu "aruncăm mărgăritarele înaintea porcilor".Copiii sunt ca nişte mărgăritare pentru mine,atât de preţioase că merită să pierzi totul pentru ele.Unii oameni sunt porci când vine vorba despre aprecierea acestor mărgăritare.Vorbele lor sunt devastatoare pentru mine,pentru pacea inimii mele în timpul în care port in pântece iubitul meu copilaş.
           Vorbele sunt puternice,mai ales că inima femeii însărcinate este intentionat sensibilizată de Dumnezeu ca să dea viaţă prin corpul acesteia.Nu este lucru uşor să treci prin sarcină(...)de aceea Dumnezeu da femeii ca ajutor o stare emoţională care să o ajute să treacă peste greutătile de ordin trupesc.Femeia gravidă chiar este mai vulnerabila emoţional.
          Din acest motiv nu admit aumite persoane în viaţa mea când sunt gravida.Nu o fac doar a să mă protejez pe mine,ci şi mica persoană dinăuntrul meu.Cultura noastră a uitat că aşa cum căsătoria trebuie sa fie un loc de siguranţă şi intimitate,aşa ar trebui ocrotit şi acest proces prin care mama dă viaţă unei fiinţe noi.(...)
         Anunţul trebuie făcut fie de către tată,fie când sarcina se face remarcată singură.INTOTDEAUNA  SĂ VĂ EXTERIORIZAŢI  BUCURIA  ÎN AŞA FEL ÎNCÂT SĂ FIE DE LA SINE ÎNŢELES CĂ NU SUNT ADMISE COMENTARII CRITICE."
        Aş adăuga doar că aceste comentarii sunt în esenţă nişte hule la adresa Ziditorului şi că o atitudine tolerantă faţa de ele este o complicitate.SA MARTURISIM ADEVĂRUL:PRIN NASTEREA DE PRUNCI FEMEIA PARTICIPĂ LA LUCRAREA DE CREAŢIE A LUI DUMNEZEU!

2 comments:

  1. E adevarat ca trebuie avut grija cui impartasesti vestea venirii in lume a unui nou prunc. Duhovnicul nostru ne sfatuieste ca pana nu se vede sarcina sa incercam sa fim cat mai discreti in legatura cu acest lucru. Deci, cel putin 4 luni de zile, mama si pruncul pot fi feriti de discutii si ganduri nepotrivite. Eu cand am ramas insarcinata cu al treilea copil stiam ca cei din familia mea si cativa apropiati vor avea reactii care de care mai dezamagitoare pentru mine si m-am ferit cat mai mult sa le spun. Cand a fost evident si le-am spus, toti s-au simtit chipurile tradati ca nu le-am spus, ca ce atata secretomanie. Am scaldat-o si am scapat si asa am de gand sa fac si de acum incolo.

    ReplyDelete
  2. Şi mie mi-a fost cel mai greu să la aduc la cunoştinţă părinţilor mei. Din fericire copiii au dezamorsat situaţia înainte de mine. Ce bine că uneori nu-şi ţin gura :)

    ReplyDelete