Friday, January 7, 2011

Jenant?

         Nu are rost sa scriu despre beneficiile alaptarii,exista multe articole in acest sens pe internet.Vreau doar sa subliniez ca se poate alapta in public in mod discret.Am intalnit multe persoane care se rusineaza sa o faca.Cred ca daca nu ne expunem pieptul in mod ostentativ,ideea alaptarii in sine nu are nimic indecent.Mi se pare mult mai penibil sa umbli cu biberonul cu lapte muls schimonsind randuiala firii asezata de Dumnezeu.
         Alaptarea in public este de asemenea o marturisire si un indemn pentru alte mamici mai putin hotarate in acest sens.

4 comments:

  1. De acord!
    Cat timp e facut discret, fara ostentatie si fara a fi expus pieptul e un lucru firesc.
    Doar ce altceva sa faca mamicile care nu sunt acasa si copilasului ii e foame ?!

    ReplyDelete
  2. Ştii ce fac? Îi dau copilului lapte muls,ceai, apă. Am întâlnit femei la biserică ai căror sugărei plângeau şi ele spuneau. "Probabil îi e foame. Lasă că ajungem acasă!" Două persoane mi-au replicat "Nu pot să-i dau să sugă. Mi-e ruşine."

    ReplyDelete
  3. Nu stiu ce parere sa am despre alaptat chiar in biserica. Vara mai poti gasi in curte in copacel ceva sub care sa te retragi discret ca sa potolesti foamea bebelusului, dar iarna ... nu se mai poate. E greu de spus ce trebuie sa faci ...
    Cred ca fiecare mamica trebuie sa faca dupa cum o sfatuieste duhovnicul, mai ales daca simte jena.

    La polul opus sunt mamicile care alapteaza in public ca o forma de protest, cu triumf, fara sa aiba grija ca sanul este descoperit, ca le vede cineva, din motiv ca e DREPTUL lor sa alapteze oricum, oriunde si ... nu accepta alta parere.
    Ei, mie asta nu prea-mi place.
    Un san dezgolit (chiar si pentru gestul nobil de a alapta bebelusul) este un motiv de ispita (mai ales pentru cei care il privesc cu alti ochi si nu-l vad ca pe "sursa de hrana" :) a bebelusului).

    ReplyDelete
  4. Se poate alăpta şi iarna în curtea bisericii, eu am putut, în ciuda hainelor groase. Nu în biserică,ci la biserică. Oricum, mamele cu copii mici îşi cam fac rugăciunea pe-afară :) Pruncii mai ţipă, mai cântă şi ei şi tulbură liniştea, distrag atenţia oamenilor.

    ReplyDelete