Thursday, January 6, 2011

Botezul Domnului


        Azi copiii nu merg la scoala.Sarbatorile crestine si viata in biserica sunt mai importante decat randuielile omenesti.Copiii inteleg atitudinea noastra corect: nu chiulim,ci dam intaietate relatiei cu Dumnezeu ,vietii spirituale.
  
  Mi-a spus cineva ca "pentru copii Craciunul inseamna Mos Craciun".Eu as spune ca inseamna ceea ce îi invatam noi ca inseamna(nu prin ceea ce le spunem ,ci prin modul nostru de a trai sarbatorile).Copiii inteleg foarte multe daca îi tratam cu seriozitate,cu respet fata de chipul lui Dumnezeu din ei.

2 comments:

  1. Anul acesta, una dintre fetele mele, care e nascuta de Sf Dimitrie Izv.de Mir, m-a rugat cu insistenta de cu seara sa o las sa vina cu mine la biserica si sa nu o duc la scoala, pentru ca de ziua ei vrea sa fie la biserica. Eu eram cam in cumpana, dar tatal ei a sustinut-o imediat. Doar ca am fost in mare dilema in ceea ce priveste motivarea catre invatatoare a lipsei de la scoala. Sa ii spun ca s-a simtit rau, nu imi venea, sa inventez alt motiv, presupunea oricum sa o pun pe fata sa minta a doua zi. PAna la urma, i-am trimis un mesaj invatatoare prin care i-am explicat dorinta Mariei si mi-a raspuns ca e de acord, doar ca simt ca nu pot repeta de multe ori (cand sunt alte sarbatori mari)asta. Cum procedezi atunci cand lipsiti de la scoala pentru a merge la biserica?

    ReplyDelete
  2. Dirigintele si invatatoarele ne cunosc si am rezolvat totul la mica intelegere pt zilele de sarbatoare. La liceu am facut o cerere: subsemnata ... in calitate de parinte al elevei ...declar pe propria rasp ca in data de... fiica mea a participat cu acordul meu la sf liturghie la biserica x . Asa mi-a cerut dirigul ca sa fie sigur ca nu sta pe altundeva. Inca nu o stie bine. Cred ca la anul nu va mai fi cazul.

    ReplyDelete