Sunday, February 13, 2022

Expresie...



... artistica a starii Anastasiei in convalescenta: agatata de mine, sugand mai des ca la 2luni, ba trista, ba nervoasa, dar, slava Domnului, afebrila in cele din urma. 

11 comments:

  1. Sugand de la piept? Pare maricica fetita din poza. Cred ca nu e scris bine

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, e maricica, are 3 ani, dar a fost bolnava.

      Delete
  2. Te felicit, Ecaterina pentru ca alaptezi atat cat stii tu ca trebuie si pentru ca ai curajul sa scrii despre asta. Alaptatul are beneficii imense pentru sănătatea copilului. OMS-ul si majoritatea societăților de pediatrie recomanda alăptarea exclusiva pana la 6 luni, urmata de diversificare și continuarea alăptării CEL PUTIN pana la 2 ani. Te pup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Serios? Ce beneficii poate avea la 4 ani ? Sistemul digestiv este dezvoltat acum suficient cat sa manance orice
      Asta este semnul cand si animaele de exemplu nu mai sug. Dumbezeu a dat acest ajutor fiintelor pana sunt capabile de independenta nutritionala.
      La 4 ani este vorba de dependenta psihologica a mamei fata de copil .

      Delete
    2. E bine ca ati găsit o explicație care va linistste!

      Delete
  3. Dar pana cand ,? Eu prima oara aud de copil de 4 ani alaptat.
    Presupun ca nu merge la gradinita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu aveti acces la informarie recenta, daca eu, prin aceasta postare, sunt prima de genul.

      Delete
    2. Băiatul meu are 4ani și 2saptamani,și este alăptat la cerere.a se citi că primește ori de câte ori "vrea mușchii lui". A se reciti prima propoziție, cu accent pe "la cerere". Dc e la cerere,înseamnă că are nevoie, și că nu sunt bolnava :))).de copii care sa sufere din cauza că nu ai fost alăptați suficient,am auzit (și am simtit-o și pe pielea mea și a copiilor pe care i-am intarcat mai devreme decât ar fi trebuit). Dar de copii care au suferit din cauza că au fost alăptați mai mult decât animalele, nu am auzit.
      Apropo'..noi avem și ceva animale. Și ele sunt tot intarcate de om, pt a beneficia de laptele animalului mama. :D . Deci fenomenul nu e natural, așa cum nici înțărcarea unui copil nu e naturala,nu vine de la sine, decât în momentul în care copilul ajunge "la maturitate".
      Și pt că aud întrebarea "până când"de n ori, o sa fiu rea,și o să răspund așa cum le răspund tuturor celor care își bagă nasul unde nu le fierbe oala: o să fie alăptat până se însoară. Îl antrenez pt viitoarea sotie :)))).
      A se citi....va fi alăptat atât cât are nevoie. Este o necunoscută și pt mine, dar am zis că pe el nu îl voi intarca. Va fi alimentat până când nu va mai vrea.
      Și ..apropo de postarea inițială... Și el răcește,de fiecare dată când răcesc frații lui,sau noi,adulții. Dar dacă la noi răceală durează minim o săpt, lui îi trece în două zile.
      Daca ceilalți fac febră și au nevoie de antitermice, el se vindeca prin alăptare. Daca ceilalți au nevoie de tot felul de chestii care sa le desfunde nasul, nasul lui se desfunda in timp ce este alăptat. :)

      Delete
    3. Omul hotaraste cand se intarca animalele ? Si la cele salbatice ?
      E o gluma presupun.
      Cat despre copil face ceea ce a invatat de aceea "cere" . Repetitia e mama invataturii.
      Cat despre " se vindeca prin alaptare la 4 ani de la nastere " nu pot spune decat ca e de nerealizat pur si simplu

      Delete
    4. Nu,nu e o glumă.
      Spre exemplu, noi intarcam ieduții la 6saptamani după fătare. Se consideră că sunt capabili sa se hrănească singuri.
      Dar, daca vrei să păstrezi o ieduță sau un țap de prasila, atunci trebuie sa îi lași să sugă cat mai mult timp, pt a se dezvolta corespunzător, sa fie apt să se înmulțească și să nu aibă probleme.
      In ceea ce privește animalele sălbatice... Eu cred că e cu autointarcare- ca la copiii care au depășit "limita" de vârsta recomandată. :)
      Ai citit printre rânduri, și nu prea ai înțeles ceea ce am vrut sa subliniez.
      Era vb despre faptul că până acum nu a avut nevoie de antitermice, pt că,din fericire, in cei 4ani care au trecut de la naștere,nu a răcit niciodată foarte urat. Deși pare incredibil, eu sunt convinsă că îl ajută foarte mult faptul că a fost alăptat "a la long" și că are o imunitate foarte buna,care îi ajută corpul sa lupte cu boala. Este exact ca atunci cand (in cazuri ușoare) febra scade dc bei apa sau alte lichide. Nu ți s-a întâmplat niciodată să scazi febra in acest mod?

      Delete