Friday, February 25, 2022

Doua...

... dovezi clare ca esti pe o pista falsa: 

*sa te agiti pentru evenimente al caror curs nu il poti influenta  

*sa te amorsezi prematur pe baza unor predictii indoielnice.

De aceea zic: nu stiu ce-i pe la voi, dar in lumea mea nu e razboi. E liniste si soare si am plecat cu mic cu mare la cumparat de martisoare. 

Nu ma misca cu nimic traditia si simbolistica martisorului ca vector al iubirii si pretuirii unei femei.  Totusi, nu vreau sa se intristeze careva ca nu a primit martisorul cuvenit, asa ca imi fac datoria de mama de scolari. In plus, imi plac lucrurile mici si frumoase, asa ca nu ma deranjeaza sa port in piept o brosa draguta ca marker vestimentar al mult-asteptatei primaveri.

Multumesc lui Dumnezeu ca acum am cu ce sa iau martisoare la doamnele profesoare, caci au fost ani in care contributiile de 1 si 8 martie erau foarte greu de acoperit de veniturile noastre. Chiar si pentru copii erau momente dificile, fiindca veneau tot felul de oferte de cadouri surpriza (cani, magneti, ceasuri) pe care sa le faca mamei impreuna cu doamna, dar mai toate costau cam mult pentru noi. 

Cum procedam ca sa trecem peste aceste mici incercari? Pai alegeam cele mai ieftine variante cu putinta si de indata ce copilul respectiv arata putina maturitate in gandire ii explicam ca nu pretuiesc decat comportamentul lui frumos, ca iubirea nu rezida in obiecte si ca unii oameni folosesc aceste traditii ca sa mai castige si ei un ban, ceea ce nu este neaparat un lucru rau, doar ca noi nu putem sa ii ajutam pe moment. 

8 comments:

  1. Mă uit la poza publicată cu cea mai mare și cea mai mica fetiță... Parcă nu îmi vine a crede că sunteți soacra! 😄
    Ce mai face, Iuliana?
    Cum i se pare viața de fata măritată?

    ReplyDelete
  2. Deocamdata totul ii pare frumos si e bucuroasa. Nici eu nu prea simt ca imi intru in pielea personajului atat de persiflat in popor😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exact.
      Mă bucur că e totul bine și să pastreze aceste clipe, căci noi știm, asea cu mai multă vechime, cat de repede trec....
      Le doresc mult bine, înțelegere și armonie!

      Delete
  3. Noi nu am cumpărat niciodată mărțișoare.
    Am lucrat in fiecare an cuvei, începând de pe la sfârșitul lunii ianuarie.
    Nu am făcut nimic sofisticat, dar toate au fost apreciate, iar copiii nu au suferit nici măcar o secundă .:)

    ReplyDelete
  4. Si noi am lucrat, chiar si anul acesta au lucrat cei mari la ASCOR, copiii acasa quilling.

    ReplyDelete
    Replies
    1. S U P E R!
      Am făcut și noi intr -un an quilling. Am incercat sa facem în fiecare an modele diferite. Anul acesta au pictat pe butoni de lemn.
      Și în plus,au făcut mărțișoare magnetice din ipsos. Am făcut vreo50de bucăți, am lipit un magnet pe spate și un șnur (ca agățătoare) și le-am dat fetelor sa le duca la școală,pt a le picta cu colegii. :)

      Delete
  5. Anul acesta băieții mei le-au dăruit colegelor metaniere cu boabe albe și roșii, iar profesoarelor câte un buchețel de ghiocei+pachețel de Rafaelo. Au fost primite cu bucurie.
    Sa înflorim toți sufletește prin rugăciune curată in aceasta primăvară, mici și mari!

    ReplyDelete