Saturday, December 25, 2021

Primele...

...cadouri sub brad (Iuliana e de vina😉) 

Nici nu stiau ca asa se face. A si zis cineva: "ce idee smechera!" de parca ar fi fost ceva original😄

Am gatit un milion de sarmale si o tona de salata boeuf si atat, dar mi-a trecut si pofta de mancare de cat efort si tulburare desarta intre copii au acompaniat procesul de producÈ›ie. Dupa mine, as fi facut doar o ciorba de sir de porc si nimic mai mult, dar abia am apucat sa enunt ideea si a venit peste mine o avalansa de comentarii negative. Ca sa fentez valul de ostilitate, am trecut pe modul "people pleaser", desi tanjesc dupa simplitate. 

11 comments:

  1. Si noi aplicam "ideea smechera" :)))
    Am făcut bradul pe 22, nu pe 23 :))). Eram super incordata si am simțit nevoia sa iau o pauza, sa le dau de lucru copiilor :)).
    Si de atunci, a tot venit Moșul, cu diverse prostioare, pana aseară cand a venit Moșul Moș :)))
    Anul trecut le-am pus cadourile incepand cu data de 23,in timp ce erau ei la colindat. Si ne am intins cam pana pe la Anul Nou.
    Anul asta nu cred ca mai reușesc, poate mai găsesc una, alta, pt mâine si poimâine. Mai am niște sosetute, creioane cu mine, etc. Ei se bucura la orice. O sa le mai iau câte o punga de pufuleți cu surprize, d astea :d. Ca sa păstrăm tradiția :d.
    Am avut surplus de cadouri si tura asta, dar pt ca se apropie ziua lui Ioan, apoi vin 3 zile de naștere ale copiilor in aceeasi luna, in interval de 2 sapt, am pus deoparte :d. Ce-i in mana, nu-i minciuna :))

    ReplyDelete
  2. Am inceput sa simt si eu, pe an ce trece, din ce in ce mai mult nevoia de simplitate. Dar cand am adus mici sugestii legate de asta, am primit acelasi val de impotriviri. Nu numai legat de mancare, pentru ca in afara de ciorba cu galuste nu am gatit nimic(au facut cele mari oua umplute si crema de zahar ars), ci legat si de cadourile de Mos Craciun. Am sugerat sa se desfasoare seara evenimentul, ca sa nu mai stau stresata dimineata sa ii grabesc sa se imbrace de biserica. S-au revoltat si au zis ca eu schimb toate traditiile familiei. Nu stiu de unde au scos-o pe asta, dar cand am vazut ca pentru ei e atat de important si pentru ca nu am vrut sa ii necajesc suplimentar cand abia s-au impacat cu trecerea la cele vesnice a bunicului lor(tot pentru ca au simtit ca viata familiei, asa cum o stiau ei s-a schimbat), am lasat lucrurile cum vor ei. Eu am inceput sa obosesc de tot stresul pregatirilor, de agitatia lor pentru cadouri secrete cu prietenii, de incercarea lor de a pune casa la punct cand ai atatia copii mici in preajma. Am facut si eu ce am putut sa ii bucur, dar m-am si mustrat in sinea mea ca nu le-am aratat alt fel de raportare la marile sarbatori. Cu precadere la Craciun, pentru ca aici e cel mai mult tendinta sa fie comercializat.
    Astept si nadajduiesc sa imi dea Dumnezeu ani de viata ca sa ma bucur si eu de simplitate si interiorizare in astfel de momente.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stai linistita, ca eu le-am aratat o alta raportare la sarbatori si degeaba☺️. Sunt alte firi cred. Eu in liceu abia asteptam sa ma duc la vreo manastire de sarbatori, sa fug de zgomotul lumii,dar se pare ca nu ma mosteneste nimeni 😄

      Delete
    2. Sământa a fost sadita, poate răsare mai tarzior :).

      Delete
  3. Dar pana acum unde au găsit copiii cadourile? Ai mei le găsesc la ușă căci brad nu facem, punem cel mult câteva crenguțe pe masă, cu lumânărica :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Primeau mai mult de la bunici, direct. Au stiut intotdeauna ca nu exista Mos Craciun si ca noi le luam daruri.

      Delete
    2. Si despre astea fotografiate au stiut ca sunt de la Iuliana

      Delete
    3. Și ai noștri știu, cei mari ca le cumpara părinții, din banii primiți cu ajutorul Sf Nicolae, cei mici ca sunt din partea Sf Nicolae, aka Santa Claus 😇

      Delete
    4. Asa e si la noi, stiu ca toate-s cumpărate cu ajutor de Sus :). Am incercat sa le "implementez" si ideea ca e mai important a da decât a lua, si ca toate au legătură cu Nașterea Domnului, le am citit povestea Nașterii Mantuitorului, le-am povestit despre adevăratul Moș Crăciun, si deși mulți au condamnat fazele de genul, eu cred ca nu au suferit :)).
      Anul asta Ioan s-a costumat in MoÈ™ :)).
      A iesit o sceneta pe cinste. Cum a intrat in camera, simion a zis: e Ioooooaaan. :))). Cu toate ca l-au descoperit in secunda doi, totul a fost f frumos. Pt fete, cadoul cel mai frumos a fost reprezentat de faptul ca Ioan le-a lăsat sa il pupe, le-a imbratisat, a stat la povesti cu ele... Simion era in lumea lui, dar pt fete a fost un moment deosebit. F rar ii vad in "postura asta" :d.


      Delete
  4. initial aveam si noi sarmalele in meniu, dar nu era destul timp, asa ca le-am inlocuit cu friptura si facem sarmale maine.Doar n-au intrat sarbatorile in sac :))
    Craciun binecuvantat si Sarbatori cu bine!

    ReplyDelete
  5. Multumim, la fel! Ati procedat intelept.

    ReplyDelete