Sunday, February 25, 2018

M-a intrebat...

... o tanara casatorita ce ar trebui sa cultive in casnicia ei mai mult, raceala si respectul sau intimitatea si sinceritatea?

Se exclud respectul cu sinceritatea? In conditiile in care ne miscam in spatiul iubirii crestine nu gasesc nicio incompatibilitate intre cele doua.

Deschideti-va unul catre altul intru bunatatea inimii si nu vor fi niciodata probleme. Tineti unul fata de altul legile vietuirii duhovnicesti, nu va judecati, nu va maniati, nu va dispretuiti reciproc si nu vor fi rani. Renuntati la egoism ca sa il bucurati pe celalalt. Cunoasteti-va si asumati-va  locul in ierarhia familiala. Fiti atenti si sensibili si nu emiteti prea multe pretentii.

Nepriceperea incepatorilor in viata de familie e pricina de multa suferinta. Cheia succesului este ca ei sa isi foloseasca toata priceperea si cunostinta pentru cultivarea dragostei dintre ei si sa nu socoteasca nimic mai important decat unirea lor intr-un cuget si o simtire.

3 comments:

  1. https://youtu.be/52o_nyq85h0
    Părintele Vasile Ioana le spune foarte bine!

    ReplyDelete
  2. Doamne ajuta!

    Ati putea va rog sa scrieti ceva si despre cei singuri care isi doresc familie dar nu se intampla desi anii trec. Multumesc si iertare daca am indraznit prea mult!

    ReplyDelete
  3. Soții trebuie sa se întreacă unul pe celălalt în iubire, in a face bine și ajutor celuilalt, surprize și gesturi prin care să își dovedească dragostea (nu cheltuind bani pe cadouri ci pregătind mâncarea preferată decorând cu inimioare sau pregatindu-i hainele), fiecare sa vrea sa ii fie sluga celuilalt și fiecare sa fie stapan (soțul e hamalul care cară cumpărături, bagaje, lemne, iar soția e slujnica care se îngrijește de un cămin curat și mâncare bună). Dacă situația e reciprocă totul merge bine, dacă bărbatul așteaptă totul din partea femeii atunci apar probleme

    ReplyDelete