Wednesday, January 29, 2014

Din inimă

     "În 24 de ore, afierosiți măcar o jumătate de oră pentru a spune rugăciunea fără să țineți metania în mana . Să faceți aceasta la orice ora ,dar mai de preferat la orele 10-11 noaptea.  S-o rostiți cu implorare, rugător, plângător:"Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă".
     Cultivați aceasta și veți vedea ce rod va face. De la jumătate de oră o vei spune apoi o oră, dar ia aminte ca în acel timp nici telefonul să nu sune, nici să spui: "A, această treabă trebuie să o fac acum", sau să te cuprindă somnul, sau vreun gând hulitor să treacă prin mintea ta. Închide telefonul, termină-ți toate treburile și fă aceasta o jumătate de oră, nu mai mult și vei vedea că acest copăcel pe care îl plantezi acum mâine-poimâine va face rod. Și Sfântul Ioan Gură de Aur, și Sfântul Vasile cel Mare de la aceasta au început. Un mic copăcel și au devenit luminători ai luminii."
(Starețul Efrem Katunakiotul de Ieromonahul Iosif Aghioritul)

1 comment:

  1. Este foarte greu... daca cineva spune ca a te ruga e cea mai usoara indeletnicire sa incerce macar 5 minute sa isi tina mintea si inima in rugaciune, fara sa ii fuga nicaieri gandul, apoi vor inceta sa mai creada asa. Si fara rugaciunea curata a rugatorilor de pretutindeni noi nu am mai exista...

    ReplyDelete