Wednesday, June 27, 2012

Target

Fiindcă sunt preocupată mereu să nu irosesc timpul, la începutul acestei vacanţe, am încercat să-mi stabilesc mental nişte obiective legate de educatia copiilor. Şi mi-a venit aşa, un gând care a eclipsat celelalte tendinţe snoabe de homeschoolingareală cu care cochetam: "în vacanţa asta trebuie să-mi manifest mai mult dragostea faţă de ei, şi în special faţă de Eca şi Ionuţ, vis-a-vis de care simt că am ceva greşeli de răscumpărat, asta presupunând mult mai multă răbdare şi stăpânire din partea mea."

Să îi întăresc pentru zborul spre cer printre norii ispitelor, prin vântul nepăsării de cele duhovniceşti.


Să netezesc drumul spre o relaţie frumoasă între fraţi, pentru că multe din geloziile actuale ale celor mari se datorează greşelilor mele. Să-i ajut să se privească în altă lumină, să fiu mai des translator între ei atunci când nu ştiu să-şi vorbească, să aibă amintiri frumoase din viaţa de familie şi să-i învăţ să vadă ce bine e "a locui fraţii împreună" (de obicei simt asta doar când se despart o perioadă)

Să lucrăm şi din proscrisele caiete de vacanţă, pe care doamnele le tot vând copiilor din inerţie. Anul trecut am avut curajul, sau tupeul, dacă vreţi, să luptăm pentru libertate şi să nu pierdem vara completând spaţii punctate, dar ne-am ales cu critici şi represalii. Capitulăm, întrucât nici ortografia puştiului meu nu mă ajută să dau peste nas persoanelor care luptă cu "uitarea pe timpul vacanţei". Să vedem dacă acest caiet face minuni în domeniul caligrafiei sau al creativităţii.

2 comments:

  1. he, in cazul asta poti sa spui ca faci ` all year round homeschooling` :)
    ce printesa frumusica, la noi nu a fost cu coronite si imi pare rau

    ReplyDelete
  2. Nici ceilalti n-au avut coronita si au fost putin gelosi din cauza asta

    ReplyDelete