Wednesday, May 8, 2019

Esti pregatit...

...sa te casatoresti cand esti capabil sa incepi sa iubesti pe altcineva mai mult decat iti erau dragi placerile vietii de pana atunci, fiindca odata cu casnicia vin la pachet multe responsabilitati care iti vor modifica profilul vietii de om liber (fara atatea obligatii, caci altfel liber este doar omul indumnezeit) cu care erai obisnuit.

E la mintea cocosului ca orice fiinta ai aduce in viata ta, fie si un peste sau un caine, implica asumarea unui anumit timp dedicat ingrijirii ei. Gandeste-te cu cat mai mult iti va schimba configuratia programului si activitatile zilnice o relatie de interdependenta cu un om?

Numai o dragoste profunda (nu o indragostire fantezista) si o asezare hotarata pe fagasul lucrarii duhovnicesti te vor ajuta sa nu simti toate renuntarile ca pe niste poveri apasatoare si sa ai ochi de vazut frumusetea si bucuria care vin din taierea voii si din jertfa.

2 comments:

  1. ...si a iubi cu o dragoste profunda...e o capacitate a sufletului pe care doar unele persoane o au, e un dar de la Dumnezeu?

    ReplyDelete
  2. E o impletire a celor doua, dupa cum nicio virtute nu e numai un dar divin si nici doar un efect al stradaniei omenesti.

    ReplyDelete