Sunday, May 26, 2019

Absolvire

liceu

Ceea ce simt eu legat de acest moment este ca il vad ca pe o eliberare de presiunea unei atmosfere ostile adevaratei invatari si de un colectiv nu prea omogen de oameni chinuiti sa evolueze la standarde intelectuale inalte. Fara incurajare de acasa acest mediu elitist dar lipsit de dragoste ar fi transformat cu siguranta un copil inteligent intr-un adult complexat. Regret, dar cam atat am de comentat despre asta.

4 comments:

  1. Inteleg foarte bine ceea ce spui. Am absolvit un astfel de liceu si acum stau in cumpana daca sa imi las fata sa se duca tot acolo, sau sa o tin la un liceu mai apropiat, in care se invata suficient de bine, dar nu are acelasi prestigiu ca primul. Prin familie sunt multi care imi spun sa las copilul la liceul de elita, pentru ca acolo va trai in alt mediu, va intalni copii ambitiosi si cu alte preocupari. Din punctul meu de vedere, desi am o oarecare nostalgie fata de acel loc, nu e nicio scofala. Alte preocupari ale copiilor? Am serioase indoieli. Poate doar mai multe fite. Plus ca acel liceu presupune o naveta zilnica la 20 de km. E drept, la varsta lor nu simt, am facut si eu aceeasi naveta timp de 4 ani, insa nu stiu daca pentru fetele mele vad la fel situatia. Ma intereseaza sa fie sanatoase, sa poata sa isi intemeieze o familie , si sa nu fie starse de vlaga in floarea varstei. Dar...daca nu as avea niciun dubiu ....as merge pe drumul ales de mine inainte... Totusi...daca gresesc?

    ReplyDelete
  2. Felicitari,Iuliana! Maica Domnului sa te insoteasca si in viitor!

    ReplyDelete
  3. Felicitări! Începe o nouă etapă din viață. (Oare cum o mai fi prin căminele studențești?! Îmi amintesc o fază din studenție: tocmai ne repartizase în camere, îmi așezasem frumos toate lucrurile în dulap, îmi luase ceva timp .. Când a sosit una din colege cu "prietenul" și aproape făceau sex de față cu noi celelalte, m-a cuprins o scârbă și mi-am strâns foarte repede tot ce aranjasem cu migală. Am reușit apoi să am colege bune de cameră.)

    ReplyDelete
  4. Felicitări și Doamne ajută pentru ce urmează! Succes la facultate!

    ReplyDelete