Saturday, May 5, 2012

Soluţii

Dintre cumpărăturile de ultim trimestru care atenuează micile inconveniente specifice perioadei:
seara, după ore bune de stat în picioare
  • papuci cu talpă ortopedică de plută, căptuşită cu piele, suficient de laţi pentru picioare umflate de luna a noua. Ce-i drept, nu sunt tocmai eleganţi ("mami şi-a luat cei mai urâţi papuci de la Deichmann") dar sunt de neînlocuit la plimbări, susţin foarte bine bolta piciorului, şi nu jenează cu nimic conformaţia anatomică pe care o am.
  • păturele absorbante de unică folosinţă pe care le voi folosi în maternitate, mai ales că, la celelalte na;teri, în primele 24 ore nu mi s-a întâmplat să nu pătez cearceaful şi să nu trebuiască să milogesc pe lângă infirmiere să schimbe lenjeria (nu eram singură în salon şi mai şi veneau vizitatori la mămicile din paturile învecinate şi era penibil)

7 comments:

  1. Doamne ajuta sa treci cu bine peste tot si sa ne scrii despre puiul tau ca e sanatos si tu la fel! Ma gandesc ca in urma cu mai putin de doua saptamani eram cu picioarele ca ale tale si ca efectiv nu imi mai aminteam cum este sa respiri normal. Incepusem sa cred ca asa va fi mereu, ca nu e din cauza sarcinii. Din cate inteleg, nu mai ai mult nici tu. Sfantul Nectarie sa te ajute! Cand eram in durerile alea fara nicio pauza, incercam sa zic in gand "Sfinte Nectarie ajuta-ma!", dar nu reuseam sa duc gandul pana la capat de durere si ziceam asa ca un robot "Sfinte Nectarie, Sfinte Nectarie..." si simteam dintr-o data o dulceata. Nu se micsorau durerile, dar simteam ca o dulceata nevazuta vine si imi da cateva fractiuni de secunda putere. Te va ajuta cu siguranta, sa nu il uiti in rugaciune seara de seara.

    ReplyDelete
  2. Nici eu nu eram in stare sa termin rugăciuni scurte, dar strigarea se pare că ajungea la destinaţie :)

    ReplyDelete
  3. Vai, vai, dragă mami, ce picioare umflate ai...Să te ajute Domnul să treci cu bine peste greul ultimului trimestru...Pe când ar trebui să naşti?

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Zic şi eu un Doamne ajută...
      Îmbrăţişări!

      Delete
  5. Doamne ajuta! Te pomenim in rugaciune. Voi citi pentru tine acatistul Sf Nectarie pentru ca stiu cum e sa astepti nasterea cu teama si emotii.

    ReplyDelete
  6. Imi prinde bine, fiindca eu nu reusesc sa am un program sustinut de rugaciuni citite (in ciuda faptului ca-mi e cu adevarat frica). Mai citesc cate un acatist sau paraclisul, sau o catisma, dar nu in fiecare zi. Ma iau cu treburile si trece ziua in iuresul grijilor.

    ReplyDelete