Monday, December 16, 2019

Tot citesc...

...si ascult ytb despre narcisisti. Este efectiv o usurare pentru mine si ma ajuta sa inteleg anumite relatii disfunctionale pe care le-am vazut/avut de-a lungul vietii. Mi se pare extrem de important sa fie cunoscut acest tip de psihopatie, fiindca il regasim tot mai frecvent si mai complet ilustrat in caracterul oamenilor contemporani. Un prim pas este sa ii identifici in timp util, apoi sa stii cum sa gestionezi  raportul cu ei: cum sa ii eviti, cum sa le supravietuiesti, cum sa te vindeci dupa o trauma produsa de ei.
A intelege ca ei nu iubesc, nu au efectiv empatie ci doar mimeaza perfect este pentru mine o revelatie. Pana acum nu credeam ca exista asa ceva. Daca pornesti de la axioma asta le poti demonta mai usor masinatiunile mizerabile. 
Stiu ca e o postare care nu pare ca se asorteaza cu restul blogului, dar mie mi se pare un pericol necunoasterea fenomenului in calitate de crestin, fiindca tocmai printre oameni smeriti si empatici, dar creduli, isi gasesc cu predilectie victimele.

No comments:

Post a Comment