Thursday, December 5, 2019

Ieri...

...ne-am intalnit la mall cu o colega de-a lui Ionut. Ne-a facut poza fara sa stim si ne-a postat pe un grup al clasei cu comentariul "saru'mana tata si mama lu' Ion". De ce? "Ca sa faca misto" Bullying si discriminare.

Si alti copii de preot patesc asta: relateaza ca imediat ce spun ca tatal lor este preot au parte de rasete infundate din partea colegilor. Mai ales daca preotul respectiv mai este si purtator de reverenda, cu atat mai mult e prilej de zambete ironice cu subinteles.

Imi asum ca suntem diferiti de multime si copiii trebuie pregatiti din timp sa reziste acestor atacuri. Am consemnat asta din solidaritate cu toti "popii" minunati care nu se rusineaza cu Hristos inaintea oamenilor si isi marturisesc prin vesmant identitatea.

6 comments:

  1. Da, pana la urma nu trebuie sa placem oamenilor!
    Oricum, cine are pe Dumnezeu în inima, nu va râde de aproapele....

    ReplyDelete
  2. multumesc pt aceasta marturie si va rog sa mai puneti si altele, mai ales ca aveti multi ani de experienta..nu uitati sa le puneti si in etichetele cu pricina pt a fi mai usor de gasit...noi suntem in diaspora si ne fac si noua poze uitandu-se la noi cu gurile cascate, ffind ciudat pt ei sa vada un preot care impinge un carucior cu bebelus in el..

    ReplyDelete
  3. Mai scriu... Sa nu fie prea urate...

    ReplyDelete
  4. Fata mea cea mare abia aseapta sa treaca si acest an si sa se desparta mai repede de colegii de clasa. De cativa ani e supusa unor forme de bullyng foarte perfide si asupra carora nu poti sa ai control. E marginalizata, batjocorita pe grupurile de socializare ale clasei, jignita, numita saraca doar pentru ca are multi frati, i se aduc jigniri fizice inventate si spuse pe la colturi, etc. Pentru ca e un copil bun la invatatura e si mai mult tinta rautatilor. toti abia asteapta un moment in care sa fie prinsa pe picior gresit cu vreo lectie sau sa ia o nota mica. Culmea, e colega cu o fata a unui alt preot din oras, iar acea fata este in grupa celor care instiga la bullying asupra ei. Dar totul e facut suficient de discret incat sa nu intre ea la mijloc. Ma rog la Dumnezeu sa o tina sanatoasa psihic pana termina si acest an scolar, pentru ca abia mai rezist eu la cate aud, dar un copil de 14 ani...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poate și practicarea unui sport i -ar da mai multă siguranță, încredere, putere, etc.....De multe ori, copiii agresați (nu neapărat fizic) sunt mai sensibili, neîncrezători, mai "invizibili" și în familie (din păcate).

      Delete
  5. Cred ca tine si de structura copilului. Soara ei mai mica cu doi ani merge la aceeasi scoala, dar nu se pune atata presiune pe ea. Simte si ea o atitudine de marginalizare, dar nu e supusa la repetate batjocuri si mistouri. Stie mai bine sa se strecoare si sa evite sa intre in mijlocul ironiilor. Cred ca tine si de o abilitate de a te strecura printre spini. Dar pentru structura sensibila a celei mari, scoala e un adevarat chin.

    ReplyDelete