Thursday, December 19, 2019

Ieri...

...a fost sf Modest, nascut din parinti crestini " dupa 40 de ani de impreuna-vietuire"(deci putem calcula cu frica si cutremur o varsta aproximativa a mamei lui la prima nastere). Ambii parinti au fost intemnitati pe motive de credinta si, din purtarea de grija a lui Dumnezeu, au murit in aceeasi zi inainte de a fi efectiv martirizati. Pruncul Modest a fost luat de la 5 luni si crescut de pagani "ca sa il cinsteasca pe Die". Cu toate acestea, copilul a fost atras de credinta crestina pe care a aflat-o de la un argintar. A dus o viata aleasa, incat imediat dupa botez a si inceput sa savarseasca minuni.
Deci unde vrea Hristos si are cu cine, se descopera pe cai nebanuite, in ciuda a tot ce s-a intiparit din pruncie in om.
Eu, crestina fiind, stau cu gura pe copii, ii sfatuiesc si imi bat capul cum sa le "fac cunostinta" cu Hristos si nu reusesc mare lucru. Noi, generatiile din urma suntem oameni foarte slabi in credinta, cu suflete anemice si foarte aplecate spre placeri si iubire de sine.

No comments:

Post a Comment