Friday, April 12, 2019

Din convorbirile...

...mele tainice cu Elenita, ma simt datoare sa marturisesc cate ceva.

Toata luna martie am insistat la Elena sa mijloceasca pentru mine, poate nasc de BunaVestire. Asa as fi fost eu incredintata ca e ea alaturi de mine, nu stiu de ce. A trecut 25 martie si nu s-a intamplat nimic, drept pentru care m-am bosumflat puternic (imaturitate duhovniceasca pe fond hormonal). Ca sa ofere un toiag credintei mele slabanoage, Dumnezeu s-a plecat la mintea mea prunceasca si a randuit sa nasc de Bunavestire pe stil vechi, asa cum se sarbatoreste in sf munte Athos, unde e hram la Vatopedu (manastirea unde sa afla cinstitul brau al Maicii Domnului la care am fost cu Elenita pe mare inainte de adormirea ei).

Alta binefacere pe care cred ca am primit-o tot de la ea, fiindca in disperarea mea mereu ma gandeam "Elena, mama, uita-te tu in burta mea si ai grija de ce e acolo" (suna stupid, dar asa simteam sa zic) este evolutia buna a plagilor. La consultatie ecograf medicul nu inceta sa se minuneze "e neasteptat de bine" "e excelent" "e boboc", deci nu imi ramane decat sa cred ca nu materialul corpului meu si nici maiestria cusaturilor medicale au transformat prognosticul intr-unul bun.

11 comments:

  1. Citind, m- am apucat de plâns.
    Doamne ajuta!

    ReplyDelete
  2. Maicuta sa va acopere ! Pentru mine conteaza mult ça impartasiti cu noi minunile din viata dumneavoastra, ma intaresc! Cred Doamne, ajuta necredintei mele!

    ReplyDelete
  3. Recunosc, și eu am plâns, cum spunea cineva mai sus... Bun mijlocitor este Elenita! Nu pot fi doar coincidente...

    ReplyDelete
  4. Si eu am simtit, citind randurile de mai sus, sa-ti trimit o imbratisare virtuala...

    ReplyDelete
  5. Of, Doamne! Minunat e Dumnezeu Care nu lasă niciun suflet sa se piardă! Sa va intareasca Domnul în continuare!

    ReplyDelete
  6. Draga Ecaterina, imi esti foarte draga, m-am rugat pentru tine si cand s-a imbolnavit Elenuta si inainte sa nasti, si tocmai de aceea, te rog, nu uita ce spune Biblia: "Căci unul este Dumnezeu, unul este şi Mijlocitorul între Dumnezeu şi oameni: omul Hristos Iisus" 1 Timotei 2:5 Te imbratisez!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai, rugandu-te pentru mine, si tu ai mijlocit intre mine si Dumnezeu. La asa ceva ma refer, nu ca sa fac confuzie intre Dumnezeu si om

      Delete
  7. Iarta-ma că spun asta, dar pentru mine nu e surprinzător, e chiar așa cum stau lucrurile! Dumnezeu ne ajută prin sfinții Sai, iar ei au ars mereu de iubire pentru oameni, precum Sf Siluan care s-a rugat și pentru cei care inca nu se născuseră! Da-ne Doamne și nouă aceasta iubire către Tine și faptura Ta!

    Dumnezeu sa vă dea pacea Sa, pe care nimeni nu v-o poate fura!

    Cu mult drag,

    Elena

    ReplyDelete
  8. Si eu am mai "vorbit" cu Elena dvs. Nu stiam cum sa va scriu. Eram însărcinată și tocmai pierdusem o sarcina anterioară. Si ii ziceam "tu stii ce frumos este sa trăiești într-o familie mare, ajuta si pruncul meu". Si asa a venit Mina, al cincilea în familia noastră.

    ReplyDelete