Saturday, April 6, 2019

Avantajul...

...de a cumpara engros: la piata de langa noi capsunile sunt 15lei/kg, iar noi am luat cu 7lei/kg (ladita de 5kg, proaspat aduse din Grecia).
Mai ales cand ai familie mare trebuie sa gandesti putin felul in care iti faci aprovizionarea, ca sa nu devina o corvoada consumatoare de timp si bani in exces. Foloseste-te de

  • liste de cumparaturi alcatuite pe masura ce constati ce iti lipseste, nu doar inainte de a pleca la magazin/piata
  • feedbackuri repetate la nevoile si preferintele membrilor familiei ca sa elimini achizitii inutile
  • modalitati care sa faciliteze transportul unor cantitati mari (carucior de cumparaturi, portbagaj generos, mai multi membri ai familiei implicati, nu doar parintii)
  • coordonarea ajutoarelor (copii marisori) care sa mearga pe la rafturi simultan cu tine, sa se aseze la coada la casa putin inantea ta, sa cantareasca legume in timp ce tu incarci pungutele, sa felieze painea, sa stea cu cel mic pana te uiti de ceva etc
  • spatii de depozitare cat mai generoase si compartimentate adecvat acasa pentru produsele neperisabile
  • alegerea unui orar al cumparaturilor pe criteriile care te intereseaza (ex: tine cont de ora de trafic intens ca sa nu pierzi timp pe drum, zilele in care se face aprovizionarea la piata, zilele de reduceri, etc)
  • cuplarea cat mai multor obiective la o iesire (daca tot merg la mall, platesc si o factura)
  • ia-ti la tine suficiente sacose (eventual obisnuieste-te sa le depozitezi in masina) ca sa nu fii nevoita sa cumperi

5 comments:

  1. Mai e și avantajul cumpărăturilor online, când îți vin la ușă cele necesare, economisind timp, energie și bani. Salvați o listă cu magazinele online cu oferte bune, din diferite categorii: cărți, alimente (neperisabile), farmacie, haine, cosmetice/detergenți. Este un avantaj mai ales pentru cei care nu locuiesc la oraș, ca mine :-D
    Andreea

    ReplyDelete
  2. Am uitat, mai sunt și serviciile de plată a dărilor on-line (facturile și impozitele le-am plătit așa, scutind bătaia de cap și statul la cozi).
    Andreea

    ReplyDelete
  3. O idee buna. Eu nu le-am scris, fiindca nu le practic de rutina, dar sunt intr-adevar o varianta mai mult decat comoda.

    ReplyDelete
  4. Chiar asa... am putea face schimb de site-uri de cumparaturi... in afara de emag, decathlon, elefant si libris, voi de unde mai comandati produse ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu sunt dezamăgită de tot ceea ce vinde Decathlonul. Prefer calitatea în detrimentul prețului. Alternativa mea la articolele sportive (încălțăminte, genți, treninguri, geci, pantaloni, bluze și tricouri, până la mingi și altele) este sportisimo.ro (transport gratuit la sume peste 250 lei, vin din Cehia și sunt de firmă sau nu, dar de calitate superioară, foarte rezistente). Mai fac aprovizionare periodică de pe
      driedfruits.ro (transport gratuit la comenzi peste 90 lei), Iherb.com și farmaciatei.ro pentru suplimente, ceaiuri, cafea, cosmetice (achitabile numai cu cardul). Pentru haine (mai calitative, dacă nu mă rezum la Pepco, Inextenso de la Auchan, cele K sau Kuniboo de la Kaufland, Tex de la Carrefour, de pe Daninaline.ro numai când apare oferta de -50%, sau de pe hainejuniori.ro -magazin online en-gros numai dacă găsesc mărimile consecutive corespunzătoare copiilor apropiați ca vârstă), urmăresc și profit de promoțiile on-line ale H&M (și lenjeriile pentru pat tot de aici le-am luat la preț incredibil de mic și calitatea este incontestabilă), Zoot (am un fond rezervat lunar acestor promoții).

      Andreea

      Delete