Wednesday, March 26, 2014

Cum ma incurajeaza ...

... cei de aproape ai mei:
"Ma simt ca la inceputul unei lungi calatorii (ma refeream la perioada sarcinii) pentru finalizarea careia nu am destula energie."
"Darga, sa nu te-aud! Calatoria de 1000 de mile incepe cu un pas!", aluzie facand la planning si / sau abstinenta.

5 comments:

  1. D-na Ecaterna, ma bucur foarte mult sa va citesc marturisirile, ma incurajeaza si imi dau sperante, forta. Am descoperit blog-ul de aproximativ un an... si aproape a devenit o " maniE" sa intru zilnic si sa mai citesc ceva nou, uneori suspin cand vad ca nu ati postat( bineinteles, e de inteles de la sine ca la cata treaba aveti, nu va puteti permite zilnic sa postati). Dumneavoastra ne oferiti ceea ce nu ne ofera mass-media: educatie si exemplu propiu. Va citesc blog-ul ca pe un jurnal, care-si completeaza in fiecare zi propia fila. Ma bucur foarte mult, pentru ca impartasiti cu noi experiente. Ne oferiti exact ceea ce avem nevoie. Altceva e cand citim in carti, iar cu totul altceva este cand cineva traieste in viata de zi cu zi.
    Maica Domnului sa va intareasca si sa va dea putere, ca sa puteti duce sarcina cu bine si sa nasteti un prunc sanatos...si de ce nu si altii? Dumnezeu va iubeste mult, pentru ca va jerfiti pentru El, pentru copii, pentru sot. Sunt surprinsa cat de frumos sunt crescuti copii dumneavoastra, ( aduc remarca aceasta, pentru ca de fel, se arata cu degetul asupra celor cu mai multi copii, pe care din nefericire... nu " isi permit", nu au cunostiintele necesare, ca sa-i educe si...traiesc la marginea societatii din mila sau mai rau, din furt si alte lucruri necurate. ) , atat dumneavoastra cat si alte familii cu multi copii binecuvantati ( toti copii sunt) ne demonstrati ca se poate si " ALTFEL", defapt, acest "altfel", ar fi trebuit sa fie un "musai", dar lucrurile s-au pervertit intr-o asa maniera incat albul e negru si negrul alb. Traim intr-o societate plina de stereotipuri si idei fixe: ei, lasa, " fac" dar un copil programat si ii ofer tot ce-i mai bun... iar dupa cativa ani ne trezim ca nu e tocmai cum am planificat si ne da batai de cap. Sunt putin dezamagita ca nici macar Trinitas TV nu s-a gandit sa dedice o emisiune famililor cu multi copii pentru a ne incuraja pe ceilalti, pentru a ne oferi un model...


    Cu respect,
    E.R.

    ReplyDelete
  2. Postul Trinitas Tv are o rubrica prin care isi invita telespectatorii sa le propuna teme pentru emisiuni:
    http://trinitastv.ro/propune-o-tema . Ar fi binevenita o emisiune despre familiile cu multi copii.

    ReplyDelete
  3. Tocmai le-am trimis un mesaj, domnule Stefan. Poate dacă vor trimite mai mulţi cititori, vor alege această temă...Deşi m-ai sus m-am referit la un fel de emisiune-reallity show, unde să fie filmaţi o perioadă ( gen. emisiunile americane), pentru că pocăiţii şi mormonii şi mulţi alţii au acest tip de emisiune... la noi lipsesc.( acum bineînţeles şi de familie dacă e de acord să fie filmată, dar cred ca 2-3-4 episioade ar fi foarte bune, ca să vedem cum e viaţa celor cu mulţi membrii).




    ReplyDelete
  4. Exista un avertisment al Sf Ap Pavel: "Dacă însă te vei însura, n-ai greşit. Ci fecioara, de se va mărita, n-a greşit. Numai că unii ca aceştia vor avea suferinţă în trupul lor. Eu însă vă cruţ pe voi." Totusi, vedem si in viata lui (feciorelnica) ca nu a fost scutit de suferinta trupeasca, ba a indurat batjocura si bici, naufragii etc. Si toti care vor sa se mantuiasca, fie isi iau asupra lor nevointe de buna-voie, fie accepta cat mai multumitori cu putinta nevointa de ne-voie. N-am nicio indoiala ca a trece printr-o a saptea sarcina este dificil in sine pentru organimsm, chiar fara a pune la socoteala lunile in care se formeaza placenta si in care unele femei abia isi taraie existenta. Probabil in momentele in care simtim ca nu avem energie, ar fi bine sa ne uitam la sfinti (de ex Sf Iuliana Lazarevskaia, dar chiar si la sfintii monahi), nu pentru ca am fi ca ei, ci pentru ca si noi cautam mantuirea, iar nu placerea noastra; si poate mai prindem ceva curaj. Spunea un parinte ca in ziua de azi, crestinii tari se mantuiesc in lume, iar cei slabi se mantuiesc in manastiri. Nu stiu daca e neaparat asa, dar e cert ca avem o cale stramta si cu chinuri care duce la mantuire, si cata vreme staruim pe ea, nu ne pierdem nadejdea ca ne vom intalni cu dulcele Iisus. Curaj! si sunt sigura ca Maica Preacurata n-o sa intarzie sa va mangaie.

    ReplyDelete
  5. E greu ca nu gasim mangaiere la cei apropiati dar nu trebuie sa suferim prea tare din acest motiv caci Mantuitorul ne-a prevenit asupra acestui aspect. Probabil face parte din crucea nasterii astazi. Sa facem rabdare ca sa avem plata.
    Cu intelegere, Anca

    ReplyDelete