Monday, March 18, 2013

Pregatire

Ieri seara citeam eu la Psaltire in timp ce asteptam sa adoarma cei mici. Eram si eu obosita, chiar mai cucaiam din cand in cand. Cu toate astea, aveam o bucurie duhovniceasca si simteam ca Dumnezeu ne iubeste. Stiu asta, dar rareori o si traiesc. Dupa ce am terminat catisma, am citit din Noul Testament. Din tot capitolul mi-a ramas in minte ca "la Dumnezeu si perii capului vostru sunt numarati". Mi-a trecut prin minte un gand: "Poate Dumnezeu ma pregateste de vreo incercare...", dar nu l-am bagat prea mult in seama.

Azi dimineata m-a sunat mama ca are Zona Zoster pe mai doua radacini nervoase, dintre care una e zona oftalmica. La inceput m-a cuprins panica: de ce doua simultan?... ce anume ar putea sa-i scada imunitatea asa?...sa fie vreun cancer nedepistat? Dupa cateva minute de simtit nisipuri miscatoare sub talpi constiinta m-a tras de maneca: "la Dumnezeu si perii capului vostru sunt numarati". Toata tulburarea a pierit fara urma.

In fond incepe Postul Mare, iar fara focul ispitelor nu dam de aurul bucuriilor duhovnicesti 

2 comments:

  1. Sănătate mamei!
    Mulţumesc pentru ce-ai mărturisit, aveam nevoie de o încredinţare ca aceasta (deşi ştiu, cunosc, citesc, cred...).

    ReplyDelete
  2. Am fost si eu si am vazut-o. Nu e zona z oftalmica. pare mai degraba o intepatura de paianjen - o papula mare centrata de o crusta hematica minuscula. Nici nu respecta un dermatom, ci e pe toata fruntea un eritem intins (de o parte si de alta a liniei mediane) fara vezicule.
    Ce fel de dermatolog o fi vazut-o?

    ReplyDelete