Monday, March 18, 2013

Si eu...

... am alaptat acu 13 ani un fin de-al meu a carui mama a facut complicatii infectioase la cezariana si nu avea lapte adecvat cererii sugarului (iar apoi din cauza antibioticelor nu putea sa-l alapteze). Dupa ce s-a insanatosit l-a preluat ea si l-a alaptat cu succes inca vreun an. Nu vad de ce ar fi condamnabil... Subscriu protestului de aici

6 comments:

  1. si eu am alaptat in maternitate un copil pe a carui mama nici nu am cunoscut-o . copilul meu a fost si el alaptat de altcineva vreo 3 zile pana am inceput eu sa am lapte.

    totusi in articol, se vede si din poza, este vorba de copii cam maricei . este bine oare sa alaptezi copilul pana la varste asa de mari? din punct de vedere psihologic vorbesc, ca sanatos nu ma indoiesc ca este, daca mamele duc si ele o viata cuminte. nu devine cumva copilul dependent 100% de mama?

    ReplyDelete
  2. Astea sunt variabile ale ecuatiei. Ideea e ca sunt de acord cu cross nursing

    ReplyDelete
  3. oms recomanda alaptarea "pana la 2 ani si peste", atata timp cat mama si copilul doresc. Varsta biologica pt intarcare se pare ca e 7 ani. Psihologic, la 1 an si ceva cat au copiii aia, nu le face decat bine :)

    ReplyDelete
  4. Și eu am vrut în maternitate să alăptez un copil abandonat (mă mulgeam oricum în primele zile și păstram colostrul la congelator pentru fetița mea care nu putea suge) și nu am înțeles explicația: ”mai bine nu, că pe urmă se învață alăptați și ce facem?” Plângeam și aruncam laptele (am făcut asta timp de 10 zile deși nu aveam probleme de sănătate, nu luam medicamente și făceam eforturi disperate să-mi păstrez lactația). Cred că și câteva zile de alăptat sunt minunate pentru un copil privat de laptele matern. Eu am supt la altă femeie când eram mică și am o prietenă care a alăptat în același timp cu puiul ei, băiețelul de-o lună al surorii ei care era în spital și nu dorea să înțarce copilul doar pentru o săptămână cât era nevoită să stea departe de el... Și a fost bine așa, după externare mama copilului l-a alăptat încă un an și jumătate.

    ReplyDelete
  5. Nici eu nu vad nimic in neregula in a alapta copilul altei femei atunci cand acesta are nevoie.
    Ce nu-mi este mie clar din poza este de ce au facut mamele schimb de copii, este evident ca nici unul dintre ei nu avea nevoie sa suga la alt san, chiar daca e vorba de cel al matusii. Nicoleta

    ReplyDelete
  6. Nicoleta, poza cred ca este pentru a-si face lumea idee despre ce e vorba. :) Femeile isi cresc impreuna copiii, asa ca nici unul dintre copii nu este dependent exclusiv de mama lui in ceea ce priveste alaptarea. Daca pleaca una la plimbare ii da cealalta titi :)

    ReplyDelete