Tuesday, March 26, 2013

gaps

+ detalii aici si aici

7 comments:

  1. nu mai esti "certata" cu ideea? de dieta cu multa carne si grasimi? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eu insami sunt consumatoare de grasimi animale. In copilarie mancam din pachetul de unt fara sa adaug altceva.

      Nu cred insa in beneficiile unei diete care presupune carne de n ori pe zi. Nu numai ca nu mi se pare intelept, dar nici macar nu e o traditie in zona noastra.

      In plus cred in intelepciunea bisericii care propune postul ca mijloc de curatire, ca adjuvant daca vrei, in dobandirea sanatatii sufletesti (rugaciune+post)

      In plus sunt disponibile multe marturii despre detoxificari si vindecari miraculoase pe regim vegetarian. Deci, daca ar fi sa fiu bolnava de ceva, nu mi-as alege regim exclusiv carnivor. Altminteri nu am nimic cu nici carnea nici cu slanina :-)

      Delete
    2. pai postul+rugaciunea-s o treaba, gaps alta. Eu cred in gaps, dar nu se pune pb de "dobandirea sanatatii sufletesti" rin el, in niciun caz...

      Delete
  2. undeva interfera Ilinca. Sunt multi oameni cu probleme sufletesti care acuza simptome psihiatrice. Odata cu intrarea pe un traseu corect, duhovniceste vorbind, se remit multe. Cu post, spovedanie, dezlegari, nu cu gaps, spovedanie si dezlegari.

    ReplyDelete
  3. ai dreptate. Dar eu cred ca Dumnezeu lucreaza pe multe (si incurcate) cai. Pt flacaul meu cel mare, care e "gapster" (nu la nivel grav, dar se recunosc inceputuri din mai multe la el), am dat peste gaps fix dupa ce... m-a rugat mai mult si am inceput sa-mi fac ordine in viata duhovniceasca. Deci am luat-o ca un soi de raspuns, pt ca s-a simtit putin (si nu l-am bagat pe dieta stricta gaps)... Dupa princ tau (cu care, repet, sunt de acord), nu am mai avea nevoie de nicio interventie medicala. Uneori, cand slabiciunea e mare sau cand omul se trez prea tarziu, mai sunt necesare si astea... din pacate.. Tu daca nu esti de acord, de ce l-ai postat aici?

    ReplyDelete
  4. Fiindca imi place ca mod de a intelege fiziologia digestiei, importanta florei intestinale, conexiunile intre diferite sisteme anatomice.
    Nici ea nu absolutizeaza rolul carnii, strict ca fibra musculara, ci pune accentul pe consumul tuturor partilor comestibile ale animalului.
    Eu una nu functionez bine pe carnuri si lactate, dar ma impac bine cu grasimile animale si cu zemurile de oase.
    Te cred inlegatura cu fiul tau, se prea poate ca asta sa fi fost un raspuns pentru voi, la fel cum eu am simtit ca raspuns la preocuparea mea pentru problemele dentare ale Ecaterinei videoclipul cu Ramiel Nagel -cure tooth decay.

    ReplyDelete
  5. multumesc inca o data pentru acest blog prin care foarte des gasesc raspunsuri la problemele mele. gaps e un raspuns la o problema pe care o am cu unul dintre copii. Alina

    ReplyDelete