Tuesday, March 26, 2013

Cu intarziere...

...aflu despre o nastere  acasa

dupa ce zilele trecute am auzit a N-a poveste de acelasi gen: cea a unei mame care a plecat la Bucuresti la o clinica particulara croita sa nasca natural si a fost hartuita cu amenintari legate de dimensiunile "peste medie" ale fatului (care in final a avut doar 3600g si pc=34cm) si a acceptat o cezariana la doar 40 saptamani si doua zile. In astfel de cazuri m-am gandit c-ar fi o idee bune ca pacienta sa insiste sa primeasca un document parafat de medic in care acesta sa enumere clar pe ce considerente medicale face presiuni pentru cezariana (cum au inceput sa faca parintii pentru vaccinuri)


8 comments:

  1. Daca as avea acces la o moasa profesionista, m-ar incanta enorm nasterea acasa. Nu inteleg sub nicio forma de ce ma obliga la spital sa stau in pat, la orizontala, cand eu simt nevoia disperata sa ma ridic, sa stau pe vine, in genunchi. Doar pentru ca nasterea era provocata, a trebuit sa stau lungita in pat. Pe deasupra, cand dilatatia e maxima, te obliga sa te duci repede repede sa te urci pe capra. "Ai grija, sa nu te scremi, sa nu iasa copilul!". La ultimele doua nasteri, cand simteam ca mai am putin, le-am implorat sa ma lase sa nasc in patul de travaliu, doar sa nu ma mai urce in pozitia aia groaznica. Desigur ca a fost interzis.

    ReplyDelete
  2. se pare ca pana la urma moasa profesionista a fost sotul ei :)

    ReplyDelete
  3. Da, stiu cazul lor. Il stiu de mult timp pe Capsali. Dar nu as avea curaj sa nasc cu sotul meu :D

    ReplyDelete
  4. Nici eu. Mai bine singura decat cu manevre obstetricale dupa ureche :-)

    ReplyDelete
  5. Eu chiar am discutat cu par duhovnic intentia mea serioasa de a nu ma duce la spital si raspunsul a fost clar nu. Cred ca m-ajuta la umilinta :-)

    ReplyDelete
  6. Nu a spus decat nu si nu am comentat, in ideea ca asta a fost raspunsul pentru mine.
    Faza cu umilinta a fost concluzia mea, ca singur beneficiu al ultimei spitalizari.

    ReplyDelete
  7. Recomand cu toata increderea clinica Eva din Brasov. Prima data am nascut in bucuresti (eu fiind din pitesti), natural,dar nu a fost o experienta prea placuta. A doua oara am aflat de clinica Eva si am nascut frumos cu moasa si sotul, fara medicatie si in intimitate. Decent, respect reciproc din partea ambelor parti, ireprosabil. Financiar, afost aceeasi suma pe care am dat-o acum 3 ani la stat.

    ReplyDelete
  8. eu una nu am gasit medic care sa asiste o nastere vaginala dupa cezariana nici in cluj, nici in timisoara, nici in craiova pana la constanta, la o maternitate privata... dar si acolo a fost o minune ca s-a intamplat, pentru ca nu au fost decat 2 asistente din tot staful medical care sa-mi ridice moralul in momentele critice si sa ma incurajeze. Si m-am intors si a doua oara sa traiesc NVDC tot acolo... au fost si neajunsuri (si financiare si fizice si psihice), dar macar mi s-au marit sansele de a aduce pe lume mai mult de 4 copii :D

    ReplyDelete