Friday, January 13, 2012

Nimicuri importante


      Cu 10 ani în urmă, când n-aveam nici acces la internet şi nici bani să-mi cumpăr cărţi despre relaţiile în familie mă plângeam părintelui Iustin de "armonia" din familia mea. Lucrurile stăteau în felul următor: dacă-l întrebai pe soţul meu, el se înţelegea foarte bine cu mine, pentru el totul era ok, dar pentru mine totul era un dezastru. Nu mai ştiu exact ce-i spuneam, dar îmi amintesc perfect răspunsul părintelui: "Astea-s giumbuşlucuri de 16 ani!" De 16 ani sau nu, întotdeauna m-am împiedicat de aceste giumbuşlucuri. Chiar i-am răspuns obraznic părintelui: "Părinte, eu nu am consumat aceste lucruri la 16 ani şi le trăiesc la 20 alături de soţul meu. De la el le vreau!" "He! He!" a râs părintele şi n-a mai zis nimic. Între timp soţul meu a învăţat aceste nimicuri care mă mulţumesc...

      John Gray explică: La început când vă întâlniţi el ştie că trebuie să-ţi comunice că eşti deosebită, cât eşti de importantă pentru el, că te iubeşte, că eşti frumoasă, că te găseşte interesantă, că-şi doreşte într-adevăr o relaţie, că eşti persoana nr.1 din viaţa lui, că are sentimente speciale pentru tine etc. Deci la început, când ştie că trebuie să-ţi spună toate astea, o face. (...) E aproape ca atunci când face cunoştinţă cu cineva şi spune: "Bună, sunt J.Gray!" Ţi-a comunicat asta o dată şi nu trebuie să-ţi reamintească de fiecare dată: "Bună, sunt eu J. Gray!". Nu e nevoie de asta pentru că ţi-a spus-o şi ar trebui să ştii. Cam aşa gândesc bărbaţii despre întâlniri "Ţi-am zis o dată chestiile astea, ar trebui să ştii că te iubesc!" Asta-i mentalitatea lor. Ei nu ştiu că dacă vrei o femeie fericită trebuie să te porţi ca la primele întâlniri. Trebuie să facă toate aceste lucruri mărunte. Totul ţine de felul în care femeile atribuie "puncte" (cu totul diferit de felul în care bărbaţii cred că marchează puncte). Bărbaţii dau importanţă venitului pe care-l aduc, poziţiei sociale, relizărilor la serviciu, maşinii pe care o conduc. Pentru bărbaţi a face lucruri importante echivalează cu acumularea de multe puncte. Femeile trăiesc într-o lume diferită chestiunile mari nu sunt mai importante decât cele mărunte. Dacă partenerul nu se ocupă şi de amănunte el pierde puncte în fiecare zi. Scorul venusian (Venus, planeta femeilor) este ilustrat cel mai bine prin expresia "gestul contează" (gândul e la fel de important ca darul). Ele acordă puncte în mod egal pentru orice act de iubire. Gândiţi-vă la asta băieţi, este în avantajul vostru! Nu e nevoie să faceţi lucruri extraordinare ca să le faceţi pe femeile voastre fericite :) Puteţi fi cuceritorul, regele, eroul zilei prin mici gesturi de dragoste, care nu cer nici mult timp, nici multă energie, nici mulţi bani...

1 comment:

  1. Si barbatii au nevoie de mici gesturi de dragoste, sa se simta iubiti si alintati, nu doar femeile. Si noi pierdem puncte ;)) numai ca barbatii, in general, sunt mai toleranti decat noi, mai calmi si nu prea spun asta.
    Am avut in casatoria mea un punct la un moment dat in care sotul mi-a zis ca nu se mai simte iubit si ca e trist. Vestea a cazut ca un trasnet peste mine, dar analizandu-ma am realizat ca avea dreptate: treptat, uitasem sa mai fac unele gesturi mici de dragoste care lui ii placeau si-l faceau sa se simta bine cu mine, alintat si in siguranta.
    Bineinteles ca depinde de la caz la caz :). Cred ca important e sa nu uitam sa fim asa cum am fost si inainte de casatorie: dragute si iubitoare cu sotii nostri. Si la fel si ei, desigur.

    ReplyDelete