Friday, July 20, 2012

Din Fascinating Womanhood 2

Iartă-l pentru rănile din trecut.

Chiar dacă soţul tău te-a dezamăgit în trecut, încearcă să-l ierţi. Doar iertarea alină durerea cu adevărat. Poate că e lucrul cel mai greu pe care l-ai avut vreodată de făcut. Biblia ne spune: "ceea ce semeni aceea vei secera". Seamănă deci seminţele iertării şi vei culege iubirea soţului tău în toate zilele vieţii tale. Cercetează-ţi inima! Iertarea greşelilor din trecut trebuie să fie deplină.

Nici un bărbat nu poate iubi o femeie ranchiunoasă şi ursuză (cel mult o suportă în preajma lui). Poate că fiecare dintre voi păstrează în inimă o oarecare supărare sau indignare pentru felul în care a fost tratată. Poate sunt răni adânci, cum ar fi infidelitata conjugală. Aceste resentimente efectiv înăbuşă dragostea. Alungaţi-le! Drenaţi otrava ţinerii de minte a răului! Îngenuncheaţi înaintea Domnului şi cereţi-i să vă dea putere să daţi trecutul uitării!

Odată ce te-ai eliberat de toate acestea iubirea îţi va inunda inima din nou. Doar aşa poţi începe să zideşti căsnicia pe care ai visat-o.

De când mă străduiesc să pun început bun cu ceea ce învăţ din această carte mă tot poticnesc, dar nu mă las. Odată, cu ocazia unei cicăleli de la care nu m-am putut abţine, am avut surpriza să-l aud pe soţul meu spunându-mi: "De ce vrei tu să strici armonia care a început să fie între noi?". Şşşş! Nu i-am zis nimic despre carte, dar se pare că a avut efect, cu toată stângăcia mea în domeniul "feminităţii fascinante".

3 comments:

  1. Si eu ma tot stradui sa pun in aplicare ceea ce ai tradus prima data, dar inca imi este destul de greu pentru ca mai rabufneste mandria mea. Dar efectiv se simte o imbunatatire in atitudinea lui fata de mine de cand nu il mai cical si m-a intrebat ce e cu mine de sunt atat de calda in ultimele zile. Ba isi manifesta oarecare teama ca in curand o sa reincep cu "pisatul la cap". Am tot auzit de secrete ale unei casnicii armonioase, dar niciodata nu mi s-au parut interesante si nu simteam ca pot fi aplicate din perspectiva crestina. Dar de data aceasta, cuvintele acestei carti mi-au ajuns la inima si am simtit ca "asta era".

    ReplyDelete
  2. Eu am facut cum ai spus tu dar nu a mers.Am fost ironizata chiar de cel pe care l-am iertat, mi-a spus in fata ca sunt fraiera si de fiecare data cand avem o cearta mai serioasa imi aduce aminte cum m-a batjocorit el si eu am trecut peste. Trebuie sa si a cu cine. brandusa

    ReplyDelete
  3. Daca sunteti casatoriti, chiar daca nu apar rezultatele de care vorbeste autoarea, mi se pare totusi cel mai bun (din perspectiva crestina) mod de a relationa cu partenerul. Oricum veti trai impreuna pana la moarte... Vei avea macar constiinta impacata ca ai facut ceea ce tinea de tine pentru ca totul sa mearga bine.

    ReplyDelete