Thursday, July 12, 2012

Covrigei

În zilele de post simţim nevoia să roţăim câte ceva, mai ales în timpul plimbării de după amiază. Nu voiam să fie nici ceva dulce, nici cu margarină, nici cu "brezel". Am găsit nişte covrigei delicioşi, cu coca pe bază de vin alb şi ulei de măsline. Inconvenientul era preţul de 8-9 lei pentru 400g covrigei. Se numesc taralli şi am făcut şi noi o porţie după reteta din link şi au ieşit grozavi. Am fi putut condimenta cu diverse, dar bucătăreasa (fata mea cea mare) i-a vrut simpli.

      300g faina, 100 ml ulei, 100ml vin alb,1lgţ sare,1/2 lgţ praf de copt (poate ar merge şi cu drojdie) nu fac 8 lei, mai ales că toate ingredientele sunt "de căpătat" :)

1 comment:

  1. N-am vin alb dar o să-i încerc și eu cu ce am, fie-mea e mare amatoare de ronțăieli și de bucătărit și mă gândesc că dacă mă ajută la pregătit îi va și mânca cu plăcere. Așa am șansa să nu mai ceară dulce. Mulțam de rețetă!

    ReplyDelete