Monday, March 26, 2012

Bobe

           Mi-as lua un wrap elastic, dar ma gandesc ca vine vara si nu e prea confortabil sa stai infasurata in 3 straturi de material. Slingul pare mai racoros (pe cel roz de acum 2 ani l-am dat cuiva, intr-o perioada de exces de zel in promovarea purtatului bebeilor). Inconveniente ale slingului ar fi ca trebuie reglat la fiecare purtare si ca uneori copilul se mai loveste de inele in incercarea de a la gusta :)
      Nu prea arata a nou nascut copilasul de mai sus...

4 comments:

  1. Eu puneam inelele in partea opusa capului copilului, nu avea cum sa le guste. Mai pe la 1 an jumate se tinea de ele.
    Nu am avut wrap, mi se pare complicat de pus de fiecare data. Slingul se pune relativ usor, te inveti repede.

    ReplyDelete
  2. sfatul meu: pt vara fie sling, fie wrap tesut (mai ales ca tu, avand ceva experienta cu slingul - din cate zici - te-ai descurca sa tensionei materialul). Wrapul elastic este mai calduros decat cel tesut si, asa cum ai spus, nu permite decat legaturi in 3 straturi. In tesut poti utiliza legaturi intr-un singr strat, chiar si pt nou nascuti. Dupa 3-4 luni, e f fain si un wap tai, dupa 6 luni merg si mei-tai-ul clasic sau SSC-urile. Daca ai nevoie de sfaturi/review-uri in sensul asta, te pot ajuta.

    ReplyDelete
  3. Mihaela: pt legaturi in fata si pe sold in wrap tesut exista acele legaturi "poppable" (nu gasesc un corespondent romanesc care sa sune acceptabil), adica leg din care poti scoate/in care poti reinsera copilul fara dezlegare. Doar in spate tre sa legi de fiecare data (de fapt, si acolo ai poppable, doar ca nu merge decat cu ajutor, daca vrei. Eu personal prefer sa dezleg, pt ca se leaga ff usor).
    Am mai auzit de mamici care duc in sling copilasi mari si va admir... eu una nu rezist sa duc pe sold un bebe mai mare de 6-7 kile in niciun carrier... traiasca legaturile simetrice, pt mine (fata sau, mai ales, spate)

    ReplyDelete
  4. Nici eu nu l-am mai purtat de cand a inceput sa mearga. Nici nu l-a mai atras, voia sa exploreze totul de la sol.

    ReplyDelete