Friday, March 16, 2012

Boale

            De câteva zile bune casa noastră s-a transformat într-o mică bolniţă. Oblig copiii să bea ceai cu miere şi lămâie, să se alimenteze cât de cât, le dau antitermice cu forţa (sau îi frecţionez şi le fac împachetări reci, brrr), îi terorizez cu aspiratorul nazal şi cu termometrul. Mă simt oribil că trebuie să le fiu atât de nesuferită. Mă asemăn foarte mult asistentelor de ginecologie al căror comportament l-am criticat atât... E foarte greu să fii zâmbitoare, blândă şi bună cu pacienţii necooperanţi, mai ales când te copleşeşte oboseala (şi simţi că mori dacă mai vomită cineva pe tine sau în pat) şi teama de complicaţii (deja cineva cu un simţ exagerat al datoriei, care a vrut să meargă la şcoală înainte de a se reface complet, ca să nu piardă din lecţii, are otită) .
cred că ar trebui să-l folosesc o dată pe oră ca să-i fie nasul curat

7 comments:

  1. Sanatate grabnica! In perioadele de muci mai foloseam (mai ales la cea mica) spray cu apa de mare (de la Humex, dar mai sunt si alte firme). Este cam scump, dar este sub presiune, nu se pierde serul inutil prin aer si tine destul de mult sprayul. Intra f. bine pe cai, si merge folosit din orice pozitie, in comparatie cu sticluta cu pulverizator, care trebuie sa stea in pozitie verticala ca sa iasa bine. Mai scapam si de aspiratorul nazal cand il foloseam, pt ca fluidiza bine secretiile si ieseau apoi singure. Am inteles ca totusi aspiratul irita mucoasa si stimuleaza secretiile, intr-o oarecare masura... Intr-adevar sunt tare grele perioadele cand sunt bolnavi..

    ReplyDelete
  2. Fluxul de secreţii nazale ( care de altfel sunt bine fluidizate de la "producător") e mult prea abundent pentru mijloacele farmacologice contemporane :)

    ReplyDelete
  3. Doamne ajuta!!urmaresc de cv timp acest blog care imi place ff mult ,ma intareste in unele cazuri iar in altele ma informeaza.va multumesc ca va faceti timp sa scrieti.vroiam sa spun app de discutia de mai sus ca la noi(it) pediatru nu mi'a sugerat aspiratorul nazal si totusi la cel mare l'am folosit.acum celui mic(un an si 2 luni) ii fac spalaturi nazale care scot tot ceea ce cu aspiratorul nu reuseam si plangea la fel ca pana acum dar macar avem rezulate mai bune.multa sanatate!!

    ReplyDelete
  4. Insanatosire grabnica tuturor va doresc .

    ReplyDelete
  5. Cautam ceva despre pelinci si alte ustensile naturale pentru bebelusi. Am dat search dar nu am gasit si nu stiu daca ati scris vreun post despre asta. Puteti sa-mi dati ceva informatii despre asta.

    Doamne ajuta
    Cristina

    ReplyDelete
  6. Am facut si eu niste scutece din finet ca un fel de Pampers, dar le-am folosit f putin. nu te pot ajuta cu informatii mai mult decat Google, sorry.

    ReplyDelete