Sunday, October 17, 2021

Intr-un...

... popor in care judecata si cleveteala sunt sporturi nationale, daca vrei sa traiesti putin diferit de majoritate, trebuie sa stii foarte bine ce vrei in viata si sa iti construiesti un sine puternic, rezistent la comentariile si incercarile altora de a te coordona dupa bunul lor plac.

Subiectul "familie cu multi copii" e intotdeauna unul care genereaza reactii din partea curiosilor si iti trebuie ca mama un echilibru interior bine statormicit ca sa nu fii atinsa. Esti asociata imediat cu tigancile cersetoare, cu iepuroaicele sau cu sectele care isi traiesc ostentativ credinta. Altii presupun ca esti vreo obsedata, atat de inculta incat nu stii ce sunt contraceptivele. In orice caz, traiesti din alocatiile copiilor, pe seama unei societati formata din oameni cumsecade care iti creste volens-nolens bastarzii. 

Din cauza acestor oameni inimosi (care pot include chiar si rudele tale cele mai apropiate) contrariati de numarul suplimentar de copii pe care ii ai in dotare se prea poate, draga mamico, sa ajungi sa iti fie rusine cu familia ta, fara vreun motiv anume, ci pentru simplul fapt ca exista. Asa cum se foloseste termenul "body-shaming" as numi fenomenul descris mai sus "family-shaming" si as spune ca este la fel de odios. 

Ca sa ii faci fata poti sa

*eviti persoanele care se baga neinvitate in viata ta

*sa le dai replici prin care sa le pui granite in conversatie, pe masura indraznelii lor

*sa frecventezi grupuri in care esti agreata

*sa tii legatura cu alte familii numeroase

*sa intelegi si sa iti amintesti, de fiecare data cand esti atacata, ca vorbele lor nu au legatura cu tine, ci mai ales cu vulgaritatea, tupeul si ura lor

*sa iti virezi singura sentimentele de la jena la incredere in sine cultivand ganduri de recunostinta pentru binecuvantarea pe care o reprezinta copiii in viata ta

*sa pui inaintea lui Dumnezeu rana sufletului tau pana cand vei simti ca nu mai este acolo decat ca o amintire urata. 


No comments:

Post a Comment