Monday, November 23, 2020

Pe un grup...

... crestin ortodox whatsapp de donatii a aparut aseara aceasta dureroasa intrebare din partea unei mamici fara posibilitati materiale, pe care o apreciez pentru curajul de a exprima nevoia de ajutor:

Desi toti admitem ca este firesc sa ne ajutam in familie (mai ales atunci cand copiii sunt mici provocarile sunt mari) , lucrul acesta nu se intampla de la sine, ci se obtine cu cearta si cicaleala, de parca toata dragostea si bunatatea pe care le-ai crezut vreodata au fost doar teatru ieftin pentru vremurile in care iti era bine si nu aveai nevoie de nimic si toata aprinderea pentru Hristos pe care ai vazut-o la cineva pare sa se fi evaporat instantaneu lasand locul celui mai feroce egoism. 

Tin sa precizez ca singurul raspuns primit pe grup a fost acela prins in screen, deci mesajul subliminal ar fi: "Ori esti puternica, ori nu mai esti deloc. Cine te-a pus sa mai procreezi daca nu esti in stare?" Mamele acestui neam au nevoie de ajutor, fiindca in adanc suntem inca tributari unei mentalitati care devalorizeaza maternitatea. 


10 comments:

  1. Eu as vrea, dar în ce oraș e doamna? Doar sa nu fie f departe.

    ReplyDelete
  2. Bravo pt ca a cerut ajutor, felicitări cine o va ajuta!

    ReplyDelete
  3. Dacă întreba despre conturarea unui război mondial sau voia detaliile a cum ne otravesc prin chimicale, profetii sau cat de sumbra e situatia in lume, ar fi primit "ajutor". Toate cele de mai sus vin tocmai din foarte puțină îngăduință pe care o avem unii fata de altii, lipsa de empatie, pana la sensibilitatea duhovnicească. Asa sunt privite familiile care au azi mai mult de norma de 2, însă ce bine ca e Cineva care se uita la toti, si la cei speriați de vremuri si la cei cu copii. Doar dacă nu Il aveam alaturi era tragic.

    ReplyDelete
  4. https://mom.com/momlife/sorry-fourth-baby

    ReplyDelete
  5. Sunt o mamă de 5 copii și casa mea e un dezastru! Nu vreau o mână de lucruri dar mi-ar fi de maxim ajutor o mână experimentată în organizare si debarasare. Sigur imi scapa ceva de ma întorc mereu la hărmălaie. Chiar si cand vor sa strângă copiii, nici eu nu mai stiu unde sa le pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sunt multe surse de inspiratie pt organizare pe net. Eu as incepe in locul tau prin a ma debarasa de inutilitati si apoi prin a gandi spatii suficiente pt depozitare.

      Delete
    2. Si noi avem 4 copii intre 1 si 6 ani si nu reusesc sa ii invat sa fie ordonati. Cate jucarii le lasati la indemana copiilor?

      Delete
  6. Nu am f multe jucarii. Periodic arunc. Ii pun sa le steanga dupa ce se joaca.

    ReplyDelete