Sunday, November 22, 2020

Copiii...

... isi vor aminti de copilaria lor nu numai bazat pe propriile perceptii, ci si prin prisma felului in care eu o descriu involuntar in cuvinte. Copiii mei mai mari au amintiri nerealiste (induse de criticile mele) de genul: la noi in casa era mereu dezordine, noi ne certam mereu. De aceea de la un timp mi-a venit ideea sa schimb "placa". Iata cum:

Nu m-am limitat sa nu etichetez un copil, inlocuind "esti rau" cu "ai facut o fapta rea", fiindca el isi va aduce aminte ca facea doar rele. Cel mai intelept mi s-a parut sa folosesc sintagma "eu te educ/invat/sfatuiesc sa ..." vorbind apoi despre atitudinea/comportamentul pe care mi-as fi dorit sa o aiba cel mic. 

Observand evolutia atmosferei din casa, mie aceasta din urma metoda imi pare ca a dat rezultate mai bune. 



5 comments:

  1. Bună ziua!
    Îmi cer scuze pentru că întrebarea mea este pe lângă subiectul discutat! Am căutat postarea cu acest subiect,ca să pun întrebarea acolo, dar nu am găsit-o,nici forumurile și recenziile nu mă lămuresc îndeajuns, asa ca îndrăznesc aici.
    Cu ceva vreme în urmă știu ca ați vopsit uși, mobilă, cu o vopsea pe baza de apa. Cum rezistă vopseaua! Se ia când vreau să curăț ușa? Vă rog! Mulțumesc!

    ReplyDelete
  2. Nu se ia cand vrei sa cureti usa. E chiar rezistenta in cazul aplicarii direct pe lemn. E insa slab aderenta peste un strat anterior de vopsea (nu se decojeste spontan, dar se ia la zgarieturi usoare.

    ReplyDelete