Monday, December 17, 2018

Desi aud...

...anumite rugaciuni sau cuvinte din Scriptura de ani de zile mi se intampla sa le simt brusc ca fiind vii, sa le vad intr-o alta lumina si sa ma patrund de intelesul lor in alt fel decat pana atunci.

Asa mi s-a intamplat prin vara
la slujba aghiasmei mici cand a citit preotul "cel ce imblanzesti pornirile cele greu de purtat ale placerilor" am inteles ca e de mare ajutor folosirea ei in lupta cu patimile (si m-am gandit sa o folosesc intensiv la adolescentii mei).

Cat despre prinoasele aduse la sfanta liturghie, ani de zile nu le-am acordat mare importanta. Brusc mi s-au deschis urechile pe fragmentul "iar pe cei ce vor gusta dintr-ansele ii sfinteste". De atunci sunt cea mai mare cersetoare, ca macar o gura luand, sa primesc si aceasta binecuvantare.
plase de la o pomenire

2 comments:

  1. Da. Mare putere au atat anafora cat si aghiasma luata zilnic dimineata, si mirul...Ne mai usureaza greutatea zilei, oricum fiecare zi e o lupta permanenta cu patimile si rautatile noaste. Doamne ajuta! Putere si post usor si binecuvantat in zilele ce au mai ramas pana la Craciun!

    ReplyDelete
  2. Păi da, pentru că Evanghelia este aceeași, rugăciunile sunt aceleași, numai noi suntem schimbați, suntem alții de la o lună la alta, de la un an la altul, mai căliți, mai înțelepțiți sau mai indiferenți...

    ReplyDelete