Tuesday, December 25, 2018

De Craciun...

... constat cu dezamagire fata de mine insami ca nu sunt capabila decat de o sfortare mentala seaca si nu de o reala bucurie intelegatoare pentru nasterea Domnului.

In numele sinceritatii trebuie sa recunosc ca nu pricep mai nimic din marea taina a intruparii. Stau si ascult sfintele slujbe si, dupa ce ca nu aud din ele decat franturi care strabat "iarmarocul" gandurilor, ma simt de parca s-ar vorbi in chineza. Ca sa te poata hrani, cuvintele acestea ar trebui digerate, dar puterea mea sufleteasca e atrofiata se pare.

Il rog pe Dumnezeu sa imi lumineze cugetul intunecat cu grija de multe si sa ma ajute sa capat simtire duhovniceasca neinselata si sa nu ma lipseasca de prezenta sa nemijlocita inlauntrul meu. Sunt sase luni de cand nu m-am impartasit si nu stiu cum va putea salaslui Hristos in mormant varuit doar pe dinafara...

5 comments:

  1. Toți avem când momente de împietrire, când de hipersensibilitate duhovnicească, din diferite cauze fizice, nu doar cu grija specială a lui corneluș. Cred că mental luptați împotriva curentului social conform căruia toată lumea are motiv de fericire, de bucurii nemăsurate în această perioadă, dar totul este fals în acest curent...
    Sau poate treceți printr-un moment de epuizare sufletească în perioada Crăciunului...
    Să ne ajute Domnul pe toți să ne dezghețăm și să vibrăm cât încă nu e târziu!

    (Citiți în Filocalia 6 "Despre întruparea Cuvântului și în ce chip S-a întrupat El pentru noi"- pag. 150, poate vă ajută întrucâtva)

    ReplyDelete
  2. Din cauza sarcinii nu te-ai putut împărtăși 6 luni? Mă refer la greață, vărsături, etc. Pentru ca alt motiv nu văd. Astfel se explica starea în care te afli, stand departe de Izvorul Vieții. Domnul să te aibă în pază!

    ReplyDelete
  3. Nu, ci din cauza celei pe care am pierdut.o. Eu sunt cauza indepartarii de Izvorul vietii. Nu poti invita Imparatul in lacas spurcat...

    Imi pare rau ca se intelege ca sunt intr-o stare proasta. Nu e deloc asa, sunt chiar vesela. Ma aflu intr-o perioada de optimism si energie. A isi constientiza cineva statusul duhovnicesc nu inseamna ca e cazut in deznadejde, prada intunericului. E un semn de insanatosire.

    ReplyDelete
    Replies
    1. E atâta viață în casă voastră! Tu ești un model pt. noi celelalte mame. Noi nu suntem la măsura ta, niciuna dintre noi nu a născut si crescut opt copii. Noi ne plângem că ne e greu cu 3-4 copii, suntem mult mai slabe decât tine. Te admirăm de cele mai multe ori. Mulțumim că ne dezvălui cum e o familie adevărată, cu părinți care se iubesc și se jertfesc unul pt. celălalt. Ferice de copiii care cresc în mediu acesta!

      Delete
  4. Nu faceti greseala sa idealizati. Eu m.am straduit in timp sa postez in perioadele mele bune, pentru a nu produce sminteala. Altminteri fiti sigura, am si eu scaderile mele. Chiar poate ar fi bine sa mai postez din neajunsurile noastre, ca sa nu creez false impresii. Ma bucur insa daca ceea ce am scris (sincer intotdeauna) inspira pe careva.

    ReplyDelete