Friday, January 26, 2018

Seara


6 comments:

  1. Unde au invatat fetele sa cante atat de minunat muzica psaltica? S-a ocupat cineva de ele, le-a invatat notele, sau au fost autodidacte?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aici cantam dupa ureche. Au invatat notele cu cineva, dar dorinta a fost a lor, nu a pornit de la noi. Unele au prins mai mult, altele mai putin, dar toate stiu sa descifreze cat de cat o partitura psaltica.

      Delete
  2. Ascultând cântarea fetelor m-am întors în timp la Jitianu, pe vremea când era acolo obștea Maicii Siluana :-)
    Frumoasă atmosferă este în casa dumneavoastră!
    Andreea

    ReplyDelete
  3. Sunt foarte draguti cei mici.
    Si cele maricele si felicitari penru ravna . Nu stiu exact ce inseamna partitura psaltica cu nici o limba in josul semnelor sa fiu cinstita si nici ce glas este eu nu cant , nu am nici un fel de voce insa daca fetelor le place si vad ca se si pricep ar fi bine sa asculte si alte cantari in afara celor din strana din Romania. Sa isi formeze putin urechea si pe alt fel de cantare . Adica , daca a-ti prins vreo sarbatoare in Grecia cand a-ti fost sau o Duminica poate a-ti observat ca este complet diferita cantarea ce se numeste psaltica. Tην Τιμιωτερα των χερουβειμ de exemplu niciodata nu o sa o gasiti cu melodia din Romania. E bine sa nu li se imprime doar asa daca tot au talent si bunavointa sunt la o varsta la care pot invata multe cred.
    Felicitari

    MariaM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asculta si din cele grecesti si le plac mult. Mai ales cea mare este pasionata.
      Da, cantarea la strana in Romania nu este nici pe departe asa ca la voi, unde se vede mult profesionalism. La noi scolile de cantareti nu sunt la fel de riguroase si asta se simte 🙁

      Delete
  4. Bravo lor . Eu nu voiam sa spun ca nu sunt profesioniste cantarile in Romania mai ales ca mie imi plac mult pt ca imi amintesc de copilarie dar sunt altfel. Si in muzica e mai greu sa corectezi ceva ce urechea a inregistrat deja decat sa inveti ceva nou, de aceea e bine sa auda cred dintru inceput si psaltica asa cum se canta. Dar vad ca voi deja sunteti inaintati cu ascultatul si in alta limba.

    MariaM

    ReplyDelete