Sunday, June 22, 2014

Ce bag in gura...

...are un ecou vizibil imediat in corpul meu de gravida.

Am avut de Paste un val de pofta de carne care mi-a trecut destul de repede, dupa care nici macar ouale nu ma mai tentau. De-abia asteptam postul acesta.

Desi sunt de abia in trimestrul doi incepusera sa se faca simtite edemele de sarcina, mai ales cand stateam mai mult in picioare sau cand consumam branza sarata.

De cand a inceput postul am observat clar ca, in ciuda faptului ca sunt la fel de activa ca si inainte si nu ma intind la orizontala decat cand dorm, nu mi se mai umfla nici mainile nici picioarele. Nu am restrictionat deloc aportul de sare, in schimb am incercat sa reduc cantitatea de proteine vegetale ingerate. Bineinteles ca fructele de sezon sunt la loc de cinste in meniu.

Probabil ca fenomen normal in sarcina sau ca parte a procesului de detoxifiere simt nevoia sa dorm mai mult decat inainte de post. Nu-mi permit insa luxul de a motai ori de cate ori as vrea...

4 comments:

  1. Sunt însărcinată in 7 săptămâni și îmi este extrem de rau din cauza mirosurilor. In special detergenti, parfumuri, produse de îngrijire corporală...sunt aproape disperata. Am aruncat mai tot din casa pt ca mi se face rau si vomit numai când ma gândesc la ele. Aveti idee cu ce le- as putea înlocui pana sa trec de perioada aceasta critică? Am gasit un detergent dermalin pt copii fără parfum, am încercat balsam de rufe chicco pt copii, dar degeaba mi s a întors stomacul când am scos hainele din masina. Nu stiu ce solutii sa mai caut.
    Va mulțumesc!

    ReplyDelete
  2. eu sunt alergica si nu suport parfumuri, mirosuri. Am avut o perioada cand am spalat la masina fara detergent. Acum daca rufele nu sunt super murdare, pun mai putin detergent (lichid, ieftin) si clatire dubla.
    Cel mai greu mi-a fost cand a trebuit sa spal la mana, dar atunci am descoperit sapun fara parfum, si ca as putea sa dau pe razatoare si sa pun in apa si sa il adaug cate putin la spalat rufe.

    Nevoia financiara ma invata multe.

    ReplyDelete