Tuesday, June 24, 2014

Acte

Daca vrem sa mergem la mare, este exclus sa mergem in Romania (ca sa nu fim fluierati si injurati la tot pasul si sa degustam pe banii nostri vulgaritatea celor de un neam cu noi). Daca trebuie sa iesim din tara trebuie sa avem pasapoarte la copii.

Ceea ce nu inteleg eu este necesitatea evitarii pasapoartelor biometrice, care ma obliga sa cheltuiesc bani in plus o data la doi ani (sunt ele valabile un an, dar le folosim un an in august si anul urmator in iulie).

Bineinteles ca las hotararea asta la intelegerea sotului meu, care prefera sa faca miscarea asta inutila decat sa aiba constiinta in indoiala. De dragul ierarhiei familiale e mai bine asa...

Personal nu o vad deloc ca pe o lepadare, nici ca pe o forma de a protesta si nici macar nu cred ca are menirea de a intarzia procesul de trecere la acte digitale si apoi la pecetluirea pe mana sau frunte. E doar o "suferinta" in van, atat pricep eu din efortul asta. La fel cum a fost si cu refuzul de a lua salariul pe card (care de la cap la coada se citeste drac !!!). Nu a influentat cu nimic mersul lucrurilor la nivel macro.

Va rog sa ma iertati, stiu ca sunt oameni patrunsi de pericolul actelor acestora, dar sistemul meu de alarma inca nu s-a declansat.

8 comments:

 1. Nu inteleg asta cu injuratu' si fluieratu'! De ce ? Ati avut experiente de genul asta?

  ,,Pericolul" cu actele biometrice , codul de bare , cardurile, CI biometric si alte chestiuni din astea, a ajuns sa inlocuiasca la foarte multi crestini ortodocsi, adevarata credinta . Sunt interese sustinute de anumiti asa -zisi ,,aparatori ai credintei , ai ortodoxiei '', anti cip-cirip , anti carduri , anti lai-lai . Manipulari chiar si la nivelul batranilor duhovnici , facute de persoane dubioase . Se folosesc de internet pentru a crea panica in randul oamenilor . Pai eu cum sa nu vreau sa-mi iau salariul pe card ? Sau pensia ? Prefer sa ma duc cu banii in buzunar si sa-mi dea in cap cineva, sa mi-i ia ?! Oamenii astia care imprastie astfel de baliverne au castiguri ilicite si afaceri la negru de asta sustin asemenea aberatii. Va aduceti aminte de panica de la recensamant cu CNP-urile ? Pai ia ziceti, cui a folosit sa nu fie o buna verificare a CNP-urilor viabile ? Nu vreau sa intru in cestiuni politice ...
  Omul trebuie sa gandeasca , sa verifice informatia , sursele , sa-si dea seama cand e manipulat , cand e mintit , sa gaseasca intotdeauna intentia de la care se porneste , scopul.

  Stiati ca delincventilor recidivisti li se monteaza de ceva timp ( cred ca vreo 5 ani ) niste bratari electronice cu GPS ? Vi se pare ca e rau ? Unora da! Oare de ce?!

  ReplyDelete
 2. Exact asa simt si eu, ca nu e asta lepadare, de fapt si marii duhovnici s-au referit la aceste acte nu ca lepadare, ci ca un pas spre introducerea implanturilor cu cip. Chiar ma gandeam daca nu cumva faptul ca nu m-am panicat este un semn de indiferenta. Oricum m-am mai linistit citind primele numere din Familia Ortodoxa (care se numea in 2009 Presa Ortodoxa), articolele despre cipuri, antihrist si noua ordine sunt foarte bine documentate si nu sperie omul, oferind si solutii duhovnicesti la aceste problem, nu doar senzatii tari de stiri de la ora 5.

  ReplyDelete
 3. Sotul dvs. mergand des in muntele Athos, sunt convins ca a cerut sfat si stie ce face. Cuviosul Paisie Aghioritul spunea ca primirea actelor biometrice va produce o cadere (nu o lepadare) pentru ortodocsi. Nu vreau sa dezvolt prea mult subiectul, pentru ca m-a framantat foarte mult si m-am panicat (am mai si panicat persoane dragi), pentru pacatele noastre lucrurile se accelereaza si banii vor incepe sa se scoata din circulatie in urmatorii ani. Au inceput sa dea legi si guvernantii nostri pentru a limita plata cu bani cash. Mila lui Dumnezeu. Concediu cu bucurie!

  ReplyDelete
 4. Ma intristeaza tare cand citesc ca ati putea fi fluierati sau injurati... eu nu pot intelege asta si mi se pare asa o anomalie!

  ReplyDelete
 5. Parintii pot merge in Grecia doar cu buletinul?
  ati mers asa?
  mihaela

  ReplyDelete
 6. Și noi plecăm în Grecia (iubim Grecia). Avem de rezolvat aceeași problemă: pașaportul fetei expiră în prima zi de vacanță... Oricum, litoralul românesc e cam la aceeași distanță de noi, cei din Craiova. Și nu se compară. Concediul plăcut!

  ReplyDelete
 7. Necesitatea actelor biometrice a aparut din neroziile unor oameni, care si-au schimbat identitatea si au pornit prin alte tari sa faca rele, din nou. Vezi cazurile unor teroristi musulmani; dar si la tigani care dupa ce au ramas cu cazier din strainatate si extradati inapoi in Romania, si-au schimbat identitatea (luat buletinul fratelui/ vecinului cu poza de la 14 ani) si si-au construit o noua identitate, si pornit inapoi la..
  Sa nu mai zic de furturile moderne de identitate - cand au furat actele de locuinta, si falsificat buletinul ... numai sistemul biometric ii poate opri pe acesti infractori.
  La carduri, in Romania sunt comisioane mari. Eu am incercat sa renunt, dar firma unde lucram era obligata sa foloseasca. Acum, mi se pare o usurare a zilei, pt ca imi platesc in 10min. si factura la electricitate, si la internet, si la mobil, si intretinerea, si scoala la copil.

  Pt mers la mare, exista alternative locale la mare. Eu am fost la Sulina, Sfantu Gheorghe, dar puteti incerca si in 2 mai, Eforie, cazare la particulari, si discutat sa va faca si o masa zilnic dupa bunul plac (micul dejun se poate improviza si cina la un restaurant). Eu cred ca si localnicii se vor descurca mai bine daca ma gandesc la ei, asa ca la Sulina am mancat numai peste local.

  ReplyDelete