Saturday, December 14, 2013

Sub control

Scoala are o inraurire negativa nu numai prin materiile care se predau, ci si prin valorile pe care le transmit profesorii adiacent programei. Astea sunt cu atat mai greu de controlat si de parat de catre parinti.

De exemplu, Maria a venit de la scoala saptamana asta entuziasmata ca profesoara de geografie era incantata ca de sarbatori fiul ei se muta la ea impreuna cu "iubita lui" japoneza. A fost cam dezamagita cand i-am reamintit ca nu e in regula ca doi tineri sa locuiasca impreuna inainte de casatorie si ca e putin probabil ca fata sa fie ortodoxa (deci n-ar merge o casatorie binecuvantata de Biserica). Parca era cumva suparata pe mine ca i-am umbrit entuziasmul zugravind in culori sumbre bucuria doamnei profesoare.

Oricum, sunt fericita mama a unor copii care au cat de cat incredere in ingradirile pe care le pun pentru binele lor si isi cunosc slabiciunile. Chiar ei m-au rugat sa blochez internetul de pe telefonul mobil  si sa-l parolez pe cel de acasa, ca sa nu aiba vreodata prilej de cadere in ispite. Sper sa fim pe aceeasi lungime de unda pana in sfarsit (fie el o casatorie sau o calugarie).
 

14 comments:

  1. Cucoana esti habotnica, rasista si pacatoasa!!!!!care-i pb. daca donsoara japoneza nu este de credinta ortodoxa???esti o persoana f. rea!!!si sa nu crezi ca daca iti pui un batin pe cap, faci 100 de matanii pe zi si nasti vreo 10 copii iti este rezervat un loc in cer!!!
    plus ca, in cele m,ai multe cazuri copii crescuti in familii habotnice fac cele mai mari rautati mai tarziu!!!
    rusineeeeeeeeee!!!!esti o femeie rea!!!!!!sa-ti fie rusine sa stai pe aici si sa faci pe mironosita si preacuvincioasa!!!!!huooooooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. nu sunt ideile mele, ci ale parintilor bisericesti... cica n-ar fi cazul sa ne casatorim cu eterodocsi, deci poti sa-l muti pe huooo mai sus de mine

      Delete
  2. hei madam de ce nu publici comentariul meu???prefacutooooo!!!!

    ReplyDelete
  3. Musiu, putintica rabdare! Nu stau de sase la computer sa-ti public matale opiniile.

    ReplyDelete
  4. iti citesc blogul de ceva timp si ai un comportament f. rasist!!!
    ai criticat pana si cantecele de petrecere de la nunta fratelui tau!!!!pai era nunta nu inmormantare!!!!!si normal sa se cante melodii de petrecere si nu cantece bisericesti!!!
    copii trebuie invatati ce este rau si ce este bine!!!nu tinuti in lesa!!!! dumneata crezi ca daca pui 100 de interdicii le vei salva sufletul de la pacat?ok...fetele le vei da de acasa doar maritate???si daca vor studia in alt oras?sau poate cu bursa in alta tara....!!!!
    esti o femeie inteligenta si te citesc cu mare drag, dar ma enervezi la culme cand devii rasista si carcotasa!!!!
    toti suntem egali in fatza Domnului indiferent de orogini sau culoarea pielii!!!
    o saptamana buna iti doresc!!!!

    ReplyDelete
  5. Vai de capul meu, oare acest Eu traieste in Ro?
    Eu scriu destul de des aici pe situl Ecaterinei si nu mai stau de mult in România, din pacate..... Ce vreau sa spun e ca imi cresc copii cat pot eu mai in duh ortodox dar fiindca nu traim in tara ortodoxa, mare mi-e frica sa nu cada in ispita de-a alege casatorie cu cineva de alta religie. Atunci nu stiu ce as mai putea face, acum e timpul sa ma rog pentru ei ca sa nu aleaga gresit, dar..
    Na dom-le EU, si eu is habotnica, dar nu reusesc sa ajung la masura Ecaterinei, si-mi pare rau!

    ReplyDelete
  6. Sunt multe nereguli in ceea ce priveste scoala. Una dintre ele este faptul ca niste tineri, care prin natura lor sunt activi, trebuie sa stea 6 ore in clasa, dupa care, inca vreo cateva ore la masa de scris/invatat. Pana la 20 de ani, copiii nostri cresc asa, fara ca noi sa mai avem timp sa ii indreptam si catre sanatoasa munca, sau catre alte activitati culturale sau spirituale. Deja, fetita mea, care este abia in clasa a II-a, se vaita mereu ca nu are timp sa citeasca pentru ca are prea mult de scris. Nu e normal!
    Acum, in postul Craciunului, scolii i-a venit alta idee. Copiii sa aduca prajitura facute de mama lor si sa le vanda in sala de sport, unii altora, pentru a strane banii pentru copiii nevoiasi. Dar nimeni nu isi pune problema ca acei copii poate postesc. Deja ma gandesc cum sa o invoiesc marti de la scoala, pentru a nu trebui sa sufere prea mult. I-am spus ca poae manca in acea zi prajituri, dar nu vrea. Daca alegerea ei este sa nu faca nicio concesie, de ce sa o supun cateva ore la chinul de a vedea fel de fel de prajituri?
    Acestea sunt nimicuri deocamdata, dar incep sa fiu din ce in ce mai dezamagita de scoala.

    ReplyDelete
  7. scuze, nu stiu cum de-am reusit sa scriu «copii»
    in loc de «copiii»

    ReplyDelete
  8. Si nu poti face niste prajituri de post sau cum???Ma si intrebam zilele trecute cand a fost difuzat cazul unei fete neglijata de cei apropiati si societate in genetral , unde au fost cei care trebuiau sa o ajute ? La biserica probabil si cu gandul la post nu sa ajute semenii.

    ReplyDelete
  9. una dintre cele mai mari erori e sa generalizezi... daca o persoana merge la biserica si tine post automat e habotnica si/sau neinteresat de cei din jur? sau cum? din contra, daca ai fi sincer interesat/a de adevar ai incerca sa cunoasti oamenii pe care ii acuzi cu atata ravna si ai vedea ca un om cu traire duhovniceasca ajunge sa ii puna pe ceilalti pe primul plan, dorind binele lor material si duhovnicesc din tot sufletul. si da, se pot face prajituri de post, dar nu poti obliga parintii dintr-o scoala intreaga sa faca prajituri de post. imaginativa putin, copilul doamnei duce prajituri de post si ce face, baga capul sub banca sau ce? ca in rest majoritatea copiilor o vor indemna sa ia prajituri de dulce. nu stiu cum erati dumneavoastra la varsta scolara, poate aveti si aveati o vointa si tarie superioara, dar eu mie si acum ca adult imi este greu uneori sa ma infranez in timpul postului când ma trezesc intr-o situatie in care ma inconjoara dulciuri de tot felul (ele fiind slabiciunea mea). Si in final, daca nu va place ce cititi, sau nu va plac oamenii despre care cititi, nu inteleg de ce continuati sa faceti asta, sau de ce aruncati mai fatis sau mai voalat cu acuzatii

    ReplyDelete
  10. S-a rezolvat totul! I-am dat bomboane (facute de mine) de post la ea, sa le manance, ca nu ii fie pofta si ea s-a gandit sa le vanda. Culmea, a obtinut si un pret bun pe ele, fiind atractive pentru un copil. Ea a cumparat niste prajituri cu visine de la alt copil, dar nu a vrut sa le manance, ci mi le-a adus acasa, sa ii le ducem bunicii, care e bolnava si nu tine post. Asa ca, totul s-a sfarsit cu bine.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voilà!
      Daca un copil hotaraste sa tina post, va avea taria de caracter sa reziste tentatiilor, bineinteles du ajutorul Domnului, care vede efortul lui. Este de fapt antrenamentul pt mai tarziu, la serviciu, cand va spune colegilor ca tine post, sau daca va lucra in strainatate, unde este si mai greu, unde vegetarienii sau musulmanii care tin Ramadanul sunt mai acceptati dacat crestinii care postesc (credeti-ma, stiu ce spun!)
      Si spre uimirea mea constat din ce in ce mai mult seriozitatea copiilor fata de adulti. Aici un link referitor la o fetita ortodoxa din Suedia care nu s-a rusinat sa spuna ca posteste:
      https://www.facebook.com/gabriel.alexe.169/posts/333906060085032
      Intr-adevar infruntarea situatiilor da rezultate mai bune!
      Diana, as putea avea si eu reteta de bomboane de post?
      Ecaterina, am incercat reteta ta de Tarali si este FANTASTICA!
      Craciun binecuvantat tuturor!

      Delete
  11. Bomboanele de post, se numesc CaFeline (contin calciu si fier) si reteta este luata de pe blogul Cristelei Georgescu.
    Reteta:
    10 linguri de susan, 4linguri nuci, 4 linguri nuca de cocos, 4 linguri de migdale (optional), 10 linguri fulgi de ova, 3 linguri merisoare (optional), 2 linguri unt (optional/0, putina miere si putin lichid (apa, suc din compot, suc de mere, lapte, etc.}. Se creaza bomboane care se tavalesc prin nuca de cocos, altele prin seminte de susan, altele prin migdale rajnite, altele prin pudra de roscove sau cacao. AM UITAT ESENTIALUL: TOATE INGREDIENTELE SE RAJNESC INAINTE DE A LE AMESTECA CU MIERE SI LICHID.
    Sunt foarte gustoase si le folosesc des in posturi pe post de desert sau de gustare sanatoasa la scoala, alaturi de un fruct.

    ReplyDelete