Sunday, December 22, 2013

La intalnire

-Duggar-ii merg la intalnire?

-Da si nu! Nu inainte de casatorie, da, dupa casatorie, cel putin saptamanal.
Nu incurajam intalnirile intre indragostiti asa cum sunt intelese ele in societatea contemporana. Asta pentru ca la o intalnire in doi nu ai protectie, iti deschizi inima unei persoane care s-ar putea sa nu fie pentru tine de la Domnul si te expui multor suferinte. Poate faci fagaduinte sau chiar iti legi sufletul de celalalt si in momentul despartirii va fi foarte greu. In felul acesta instrainezi franturi din inima ta si noi simtim ca Dumnezeu nu ne-a creat pentru a trai asa ceva.

Cel mai potrivit este sa astepti pe cel pe care Dumnezeu il are pentru tine, sa te rogi si sa cauti mai intai trasaturi de caracter crestinesti ("godly"-dumnezeiesti) la persoana vizata. In intalniri de grup, de exemplu cand mergem cu familia undeva, sau la biserica, poti intalni pe cineva care te intereseaza.

Totul este sa nu ai mentalitatea asta de a initia relatii doar pentru distractie, dar este o relatie focalizata pe a identifica omul alaturi de care ai vrea sa-ti traiesti restul vietii. Cand privesti "intalnirea" din aceasta perspectiva ai o viziune mult mai matura si un mod mai responsabil de a gandi si actiona. Nu te lasi coplesit de emotii, ci analizezi caracterul celuilalt. Cunoscandu-ti si tu slabiciunile trebuie sa stii ce fel de om iti trebuie pentru echilibra un cuplu in casatorie.

No comments:

Post a Comment