Sunday, December 1, 2013

Planuri

Cunosc in biserica multe cupluri care au recurs la contraceptie sau, mai grav, la avort. Intr-o perioada de slabire in credinta au inchis pur si simplu ochii si au ales calea cea larga, calea spre care te indeamna toata logica lumeasca. Ea iti promite comoditate, insa nu aceasta este odihna cea buna. 

Ideea de a-si planifica familia i-a facut se considere oameni chibzuiti, responsabili, oameni care detin controlul asupra situatiei. "Stima de sine" i-a oprit sa se reproduca in mod aleatoriu. Unii aveau drept justificare indicatii medicale, altii doreau mai intai "stabilitate in cuplu", altii isi doreau sa aiba  "un trai decent", altii aveau deja un copil caruia trebuia sa-i ofere totul si altii n-ar mai fi avut dreptul la viata. Cursele vrajmasului sunt multe si foarte bine ticluite. Nu judec pe nimeni, fiindca putin a lipsit sa nu cad si eu.

In realitate insa nu e mai mare nebunie decat aceea de a-i intoarce spatele lui Hristos, pe care pana in acel moment l-ai simtit purtandu-ti de grija (e vorba de oameni care au avut initial o stare de trezire duhovniceasca), care te-a chemat din intunericul necredintei, te-a curatat prin spovedanie, te-a luminat si ti-a dat in dar atatea bucurii tainice. Din fericire nici o cadere in pacat nu e fara de intoarcere. 

Prin acceptatrea faradelegii inima omului se impietreste si pentru a penetra carapacea si a o atinge e nevoie de o interventie divina puternica. Timpul mi-a aratat cata amaraciune au cules cei care cu buna stiinta s-au dezis de legea lui Dumnezeu si au urmat sfaturi omenesti. Unii sufera acum pentru sterpiciunea lor, altii au dureri pentru copii (copilul caruia, vrand sa-l menajeze, i-au omorat fratii), altii primesc boli infricosate. Toate astea s-ar transforma in bucurie daca omul s-ar cai si le-ar intelege ca pe niste medicamente.

47.Iar sluga aceea care a ştiut voia stăpânului şi nu s-a pregătit, nici n-a făcut după voia lui, va fi bătută mult.
48.Şi cea care n-a ştiut, dar a făcut lucruri vrednice de bătaie, va fi bătută puţin. Şi oricui i s-a dat mult, mult i se va cere, şi cui i s-a încredinţat mult, mai mult i se va cere.(Luca 12)

Cel mai tare ma doare cand aud ca oamenii il judeca pe Dumnezeu. Nici nu am indrazneala sa le numesc in fata pacatele pe care stiu ca ei le au, doar mai intreb cu jumatate de gura: "Nu gasesti in viata ta nimic prin care sa-ti explici aceste "batai"? Te gandesti la ispitiri inalte ca ale lui Iov?"

3 comments:

  1. Multumesc pentru aceasta postare! M-a facut sa inteleg de ce au trecut cativa ani de cand incercam sa avem copii si nu reusim desi aparent nu e nici o problema cu noi. nu e usor sa gasesti cauza, mai ales daca e ceva ce poate nu ai constientizat...sper sa nu fie prea tarziu pentru mine. Delia

    ReplyDelete
  2. Două întrebări:
    1. Una particulară: primiți ajutoare sociale pentru cei 6 copii pe care îi aveti?
    2. Una generală: cine trebuie să aibă grijă de toți copiii ăștia care sunt în plus (nedoriți)?

    ReplyDelete
  3. Pentru doi dintre ei primesc bursa sociala. Avand in vedere cuantumul ei consider ca nu e nici pe departe o baza pentru cresterea si ingrijirea lor. De alocatia de stat beneficiaza toata lumea, iar bursele de performanta intra in alta categorie, cred.
    La intrebarea generala nu-ti pot raspunde detaliat, ci stiu ca daca ei isi asuma cresterea propriului copil si cred si traiesc dupa legea lui Dumnezeu, Acesta va randui ceva pentru parintii respectivi, uneori ceva neasteptat de avantajos.

    ReplyDelete